BILO JE SVEGA OD MOBINGA DO SEKSIZMA: Snežana Dakić otvorila dušu o povlačenju iz medija i novom poslu

Snežana Dakić iznenadila nas je pre nekoliko nedelja kada je objavila da će ubuduće raditi kao posrednik u trgovini nekretninama, što znači da se povlači iz medijskog sveta.

Ona je više od dve decenije dominirala televizijom i važila je za osobu koja zna i može da podigne rejting svojom emisijom, pa je njen potez iz tog razloga bio neočekivan. Nije se prezasitila onog u čemu je bila dobra, kako kaže, već su se promenili vremena i okolnosti. Došli su mladi voditelji, protiv kojih Snežana nema ništa, ali vlasnici televizijskih kanala njima sada daju prednost.

- Da li su ti mlađi ujedno i bolji, treba da procene gledaoci. Prirodno je što su ambiciozniji i nametljiviji jer se tek probijaju. Jača im je i motivacija, pa su spremni na lošije uslove i male honorare. Svuda u svetu ima mladih i lepih lica, ali u medijima dominiraju sredovečni voditelji, koji su ličnosti i autoriteti. Ovde, uz nekoliko kanala i kolega koji su izuzeci, rade samo "ribe", čak i kada nemaju pojma o čemu pričaju. Da li je izgled dovoljan - neka sudi publika, ali u ovom poslu ne morate da se dopadnete samo njoj. Morate da budete po ukusu vlasnika televizije, urednika, urednikove najbolje drugarice, menadžerove supruge, nečije švalerke, da niste bolja riba od direktorke programa, da vas niko ne vidi kao konkurenciju, čak je potrebno da iza vas stane i neki centar moći - izjavila je ona za magazin Hello!.

U poslednje vreme ona je, kako tvrdi, bila žrtva mobinga, a dobila je i otkaz zbog pogrešnog naslova o njoj na portalima.

- Ljudi bi se čudili kada bi znali kroz šta sam sve prošla za ovih pet godina otkako sam otišla s Pinka. Bilo je svega, od mobinga do seksizma. Jedan ugovor mi nije produžen zbog spinovanog naslova na portalima, u kom je pisalo da sam podmlađivala vaginu, a ja sam zapravo promovisala taj aparat preko Instagrama. Uostalom, čak i da jesam, da li je to razlog za otkaz - zapitala se Dakićeva.

Izvor: Hello!/Kurir.rss
Foto: snezanadakic/Instagram

Pogledajte još