Odbojkaški savez Srbije dobio 84 miliona

BEOGRAD, 4. februara 2011. (Beta) - Ministarka omladine i sporta Srbije Snežana Samardžić Marković i predsednik Odbojkaškog saveza Srbije Aleksandar Boričić potpisali su ugovor o finansiranju za 2011. godinu vredan 84 miliona dinara.

"Odbojaške reprezentacije Srbije, muška i ženska, ali i juniorske i kadetske selekcije, beleže velike uspehe. Država ne sme da zatvara oči na tako nešto, već da taj pristup rada podrži, kako partnerski tako i finansijski", rekla je Samardžić Markovićeva na konferenciji za novinare.

Ona je pohvalila rad Odbojkaškog saveza Srbije.

"Uvek može da se napreduje, a O S S odlikuje neprekidno stručno usavršavanje. To je primer kako se u Savezu radi, kako se sport unapređuje", rekla je ministarka.

Predsednik OSS-a Aleksandar Boričić rekao je da je ta organizacija zaslužila sredstva ministarstva omladine i sporta.

"Važno je da država na ovaj način pruža podršku jednoj sportskoj organizaciji. Ponosni smo što smo na čelu velike sportske porodice, ali to je sve relativno, jer ako se gleda u nominali, mi smo dobili najviše, a ako se razdvoje muške i ženske selekcije, onda nismo na vrhu. Mi smo jedini timski sport koji ima žensku i mušku selekciju u svetskom vrhu u svim takmičenjima", rekao je Boričić.

"Ovakav potez je logičan, pošto nas svetske i evropske federacije svrstavaju medju šest najjačih federacija na svetu. Iako dolazimo iz male Srbije, po prostoru, površini, broju stanovnika, po maloj ekonomskoj snazi, uspeli smo ogromnim samoodricanjem da se održimo u svetskom vrhu i to smo zaslužili", dodao je Boričić.

Pogledajte još