Vučić: Tražimo vanredne parlamentarne izbore

BEOGRAD, 5. februara 2011. (Beta) - Zamenik predsednika Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić zatražio je u subotu raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora i najavio da će, ako vlast ne prihvati zahtev, za dva meseca opozicija organizovati novi skup koji će trajati do ispunjenja zahteva.

"Nismo došli ovde da govorimo ružno o Borisu Tadiću, Mlađanu Dinkiću i Ivici Dačiću, već da im jasno i hrabro kažemo da tražimo, ne da se oni sklone sa vlasti, nego da raspišu izbore", rekao je Vučić na skupu "Izbori se za promene", ispred Doma narodne skupštine Srbije u Beogradu.

Funkcioner SNS-a je rekao da će ta stranka, ako taj zahtev ne bude ispunjen za dva meseca, pozvati građane da se ponovo okupe i ne napuštaju ulice dok vlast ne ode. Prema njegovim rečima, SNS će po dolasku na vlast smanjiti broj poslanika u Skupštini Srbije, ukinuti nepotrebne agencije i fondove i stvoriti povoljniji ambijent za strane investicije.

Vučić je pozvao učesnike skupa da miting prođe bez incidenata i ocenio da je današnji miting najveći skup održan u Srbiji. Prema policijskim podacima, na skupu je oko 55.000 ljudi.

(Beta)

Pogledajte još