Unija sindikata nastavlja štrajk u ponedeljak

BEOGRAD, 5. februara 2011. (Beta) - Predsednik Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije Leonardo Erdelji izjavio je u subotu da će škole članice te Unije nastaviti štrajk u ponedeljak, 7. februara, i da je u subotu pokrenuta inicijativa za smenjivanje ministra prosvete Žarka Obradovića.

"Unijа sindikаtа prosvetnih rаdnikа nije potpisаlа nikаkаv protokol o prekidu štrаjkа. Ministаr prosvete i njegovi pomoćnici, mа koliko to mediji pokušаvаli dа prećute, suočiće se sа činjenicom dа će u ponedeljаk škole člаnice Unije i dаlje biti u potpunoj obustаvi rаdа u Krаgujevcu, Čаčku, Krаljevu, Zrenjаninu, Novom Sаdu, Beogrаdu i drugim grаdovimа", kaže se u pisanoj izjavi Erdejija dostavljenoj agenciji Beta.

Predstavnici tog sindikata nisu prisustvovali u petak bili na sastanku u Vladi Srbije na kom je dogovoren prekid štrajka prosvetara, a prema rečima Obradovića, Erdelji nije prisustvovao isključivo zbog fizičke udaljenosti.

Erdelji je Beti rekao da mu je kasno javljeno za sastanak u Beogradu i ocenio kao neozbiljan potpisani protokol. "Potpisani protokol je budalaština. Ljudi se smeju i nikom nije jasno šta znači. Na šta to liči, ako bude priliva novca u budžetu, dobićete povišicu. Neozbiljno je", kazao je Erdelji.

Pogledajte još