KAZNA 500.000 DINARA: Zbog nepoštovanja sanitarnih mera za suzbijanje pandemije napisano 90 prijava

Sanitarni inspektori su u proteklih nedelju dana obavili 1.300 nadzora nad preduzećima i napisali 90 prekršajnih prijava zbog nepoštovanja sanitarnih mera za suzbijanje pandemije, rekao je pomoćnik ministra zdravlja za inspekcijske poslove Goran Stamenković.

On je za Radio-televiziju Srbije naveo da su najviše kazni dobili preduzetnici i privrednici koji ne poštuju Uredbu o sprečavanju Kovida-19, kao što su neodgovorni ugostiteljski objekti, tržni centri i drugi maloprodajni objekti.

- U proteklih 7 dana građani učestalije zovu (da prijave nepoštovanje mera), tri puta više nego obično, a nezadovoljstvo postoji zbog pravnih lica koja ne poštuju mere... Sva (preduzeća) će biti maksimalno sankcionisani i svako pravno lice će dobiti kaznu od 500.000 dinara - rekao je Stamenković, javlja Beta.

On je naveo i da broj inspektora ne može da utiče na poštovanje mera, da se trenutno sprovodi zapošljavanje 30 novih inspektora i da će uskoro objaviti novi konkurs, kako bi broj sanitarnih inspektora dostigao 200.

Izvor: Politika.rs
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još