Izložba unikatnih kostima

Izložba naše uspešne modne dizajnerke, stilistkinje, pozorišne i filmske kostimografkinje Slavne Martinović, pod nazivom "Diva", svečano je otvorena u galeriji "Ozon", a publici je predstavljen rad dizajnera na kreiranju izgleda dive. 

Dvogodišnja saradnja autorke s pevačicom Aleksandrom Kovač kulminirala je izlaganjem 13 kostima nastalih u tom periodu. Posetioci su mogli da vide originalne i glamurozne svilene haljine, urađene za nastupe i spotove, kao i roze haljinu koju je Aleksandra nosila na dodeli MTV nagrade. Akcenat je stavljen na široke rukave i dugačke tunike, a u kolekciji preovlađuju jake boje. Kolekcija je upotpunjena jedinstvenim aksesoarima i krupnim kristalnim nakitom. 

Slavna Martinović završila je Londonski koledž mode. Po završetku studija radila je kao stilista i kostimogtaf u svetu mode, filma i muzike, u Londonu, Hongkongu, Los Anđelesu i Beogradu, sarađujući sa svetskim zvezdama (Chloe Sevigny, Famke Janssen, Tory Spelling), muzičarima ("A perfect circle", "Aerosmith", "Nsync", Pink, Usher) i drugima. Kao stilista sarađuje s prestižnim modnim časopisima, kao što su "Cosmopolitan", "Contents", "Soma", "Marie Claire" i "US Weekly". Radila je kostime za film “Buđenje mrtvih” Miloša Radivojevića i “Sedam i po” Miroslava Momčilovića, za koji je osvojila “Zlatnu mimozu”. 

Izložbu će 5. decembra zatvoriti revija pod nazivom “Vintidž melanholija”. Slavna će tom prilikom predstaviti kolekciju unikatnih komada, inspirisanih zlatnom erom Holivuda i tridesetim godinama prošlog veka. 

Tekst. Jelena Antonijević
Foto: Sanja Knežević

Pogledajte još