DOVODE IH DO LUDILA: Deset rečenica muškarci ne žele da čuju od svojih žena

Neke stvari muškarci mrze da čuju od žena sa kojima su, a rečenice koje počinju rečima "opet si" i "tvoja mama" na vrhu su spiska.

1. Moramo da pričamo

Ovu frazu muškarci vide kao nagoveštaj svih mogućih problema. Čak i ako ona želi da razgovara o odlasku na večeru, sam prizvuk te rečenice upućuje ih da nešto nije u redu te se već u startu osećaju krivima. Muškarci bi da žene odmah pređu na stvar, umesto korišćenja dramatičnih uvoda.

2. On ovo, on ono...

Priznali to ili ne, većina muškaraca je ljubomorna, naročito ako je reč o ženi koju vole a ne samo o onoj s kojom se površno viđaju. Ako konstantno čuju isto muško ime, bilo da je reč o kolegi, konobaru, komšiji ili prijatelju, oni se ne koncentrišu više na priču već im je u glavi to što ga stalno spominje.

3. Komentari na njegove ljubavne veštine

Žene, kao i muškarci, pričaju sa svojim prijateljicama o seksu. Ali dok pripadnici jačeg pola pričaju opšte stvari ili se hvale svojim umećem, žene će pričati o konkretnim situacijama ili tražiti savete. Muškarci ne vole da čuju da se raspravlja o njihovom seksualnom umeću, smeje na njihov račun ili analizira situacija iz kreveta.

4. Opet si...

Jedna od stvari koju muškarci ne podnose jeste generalizacija stvari o kojima žene pričaju. Oni više ne mogu i ne žele da se fokusiraju na ono što im se govori, jer osećaju da je samim uvodom ona donela presudu "on stalno nešto pogrešno radi".

5. Voliš li me?

Iako svi ljudi imaju slične želje i potrebe, muškarci su ti koji svoja osećanja radije izražavaju delima nego rečima. Ako čuju ovu frazu uz dodatak "da me voliš, onda ne bi radio to", oni naprosto polude.

6. Zašto se družiš s njim?

Muška prijateljstva su naizgled vrlo jednostavna stvar. Žene često za prijateljice biraju one s kojima dele slična razmišljanja i stavove, dok muškarci neće ulaziti u dubinu pa ni u osudu toga šta njihov prijatelj radi. Ovakvu frazu od lepše polovine doživljavaju kao pretnju prijateljstvu, odnosno pokušaje zabrana druženja.

7. Moj bivši

Često pominjanje bivših njima ne zvuči kao dobra ideja, a ukoliko to radite u toku svađe, možete dodatno da isprovocirate muškarca.

8. Tvoja mama...

Muškarci generalno ne vole konfliktne situacije i teško im je da se snađu u komplikovanim ženskim odnosima. Stvar je u tome što znaju da će, ako se umešaju, jednoj strani obavezno biti krivi.

9. Uopšte ne misliš na mene

Ova fraza muškarcima zvuči kao floskula te je najčešće povezuju s ženskom taktikom da prestanu raditi ono što trenutno rade i udovolje njoj.

10. Ne znam mogu li više ovako

Osim ako je zaista reč o nekom konačnom razgovoru i zaključku, pa makar o prekidu veze, muškarci ne podnose stalno osvrtanje na probleme na dramatičan način. Oni to vide kao zvocanje na koje se naviknu, ali bez istinske poente i namere.

Izvor: 24 sata.hr
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još