SIMBOLIKA JE JASNA: Sofija Milošević i Luka Jović odabrali ime za naslednika

Naš fudbalski reprezentativac Luka Jović dobio je drugog sina, a zajedno sa izabranicom, Sofijom Milošević, odabrao je ime za dečaka.

On će se zvati Aleksej.

Podsetimo, Lukin i Sofijin naslednik došao je na svet u jednoj klinici u Španiji, za koju su se opredelili kada je, zbog korona virusa, postao neostvariv njihov raniji plan da poznata manekenka prvi porođaj obavi u Sjedinjenim Američkim Državama.

Ime Aleksej su u prvobitnom obliku Ἀλέξιος (Aleksios), odnosno kasnije "Ἄλεξις", koristili Stari Grci, a označavalo je najpre "branioca", kasnije i "onoga koji pomaže".

Englesko "defender", koje se sada koristi u fudbalu a i drugim sportovima za odbrambene igrače, bio bi primarni prevod starogrčke reči iz koje je nastalo ovo ime, što je u neku ruku zanimljivo imajući u vidu da je Aleksejev tata, Luka Jović - napadač. Usred ranohrišanskih svetitelja koji su imali ovo ime, ono se naročito proširilo u pravoslavnim državama, pre svega Rusiji, ali i Ukrajini, gde je kasnije postao popularniji oblik "Oleksej".

Podsetimo, Luka Jović se sa saigračima iz FK Real Madrid posavetovao oko najboljeg mesta za porođaj njegove izabranice i oni su ga posavetovali da se porođaj obavi u privatnoj španskoj klinici za koju je izdvojio 25.000 evra.

"Osnovni paket" je znatno jeftiniji, odnosno sam proces porođaja košta 4.000 evra, ali dodatne usluge su znatno uvećale tu sumu. Primera radi, oko 2.000 evra košta dan svaki boravka na klinici, dok su luksuzni apartmani na ceni, te za njih treba izdvojiti 5.000 evra. Jedan takav je upravo izabrala je Sofija Milošević, koja je prvi put postala mama.

U kompletnu cenu još je ušla i doplata za anesteziju, Jovićevo prisustvo porođaju, fudbalerov boravak u apartmanu, muzika za vreme porođaja, babica...

Podsetimo, Luka Jović ima i sina Davida, sa bivšom devojkom, Anđelom Manitašević.

Izvor: Blic
Foto: sofijamilo/Instagram

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.