Venger: Voleo bih da me Piksi nasledi

BEOGRAD, 6. februara 2011. (Beta) - Trener Arsenala Arsen Venger rekao je da bi voleo da ga na tom mestu nasledi proslavljeni srpski fudbalski reprezentativac Dragan Stojković, koji sada trenira Nagoju.

"Voleo bih da mi Piksi bude naslednik. Postoji stotine razloga za tako nešto. Njegova fudbalska filozofija je skoro identična mojoj. Imamo iste ideje i obojica težimo ka savršenom fudbalu", preneli su britanski elektronski mediji Vengerove reči.

Venger je doveo Stojkovića u Japan kada je trenirao Nagoju, pre nego što je 1996. godine prešao u Englesku. Njih dvojica su u dobrim odnosima od tada.

Bivši kapiten reprezentacije i predsednik Fudbalskog saveza Srbije i Crvene zvezde preuzeo je Grampus ejt u januaru 2008. godine. On je sa klubom osvojio titulu u Japanu, a kasnije je proglašen i trenerom godine u Aziji.

"Znao sam da će njegovi timovi igrati napadački, sa mnogo pasova. Tačno je to i uradio i pokazao je da će biti veliki trener. Rekao sam mu da će dostići visine ako bude uspeo da prebaci svoju maštu svojim igračima", rekao je Venger.

Trener Arsenala potvrdio je da je 45-godišnji Stojković stalni gost u Engleskoj, gde se sastaju i razgovaraju o mnogim fudbalskim temama.

"Dragan dolazi u London bar jednom godišnje. Sastajemo se i pokušavamo da se nadmudrimo. Velika je stvar što je osvojio titulu u Japanu. Ja sam tamo bio dve godine i nisam uspeo, bez obzira što sam u timu imao Piksija, tada najboljeg igrača lige", rekao je Venger.

Pogledajte još