Jovanovski: Mesto nam je u Svetskoj grupi

BEOGRAD, 6. februara 2011. (Beta) - Srpska teniserka Bojana Jovanovski rekla je posle pobede nad Kanadom od 3:2, u prvom kolu Svetske B grupe Fed kupa, da je njenom timu mesto u elitnom takmičenju.

Teniska reprezentacija Srbije pobedila je u Novom Sadu Kanadu sa 3:2, a duel je odlučio dubl, u kome su Bojana Jovanovski i Aleksandra Krunić pobedile Šeron Fičman i Mari-Iv Peletije sa 7:6, 6:4.

Srbija će tako igrati u baražu za plasman u Svetsku grupu, protiv jedne od poraženih ekipa iz prvog kola - Australije, Slovačke, Francuske ili SAD.

"Presrećna sam, ne mogu da verujem da smo pobedile. Aleksandra je fenomenalno odigrala dubl, ovo je veliko iskustvo za nju. Nije joj bilo lako da odigra, pogotovo posle jučerašnjeg poraza u singlu", rekla je Jovanovski posle meča.

"Pozitivno očekujem sledeći meč. Nadamo se najboljem. Nadam se da će nam se priključiti Jelena Janković i Ana Ivanović. Nama nije mesto u ovoj grupi Fed kupa, zaslužujemo mesto u Svetskoj grupi", dodala je ona.

Selektor Srbije Dejan Vraneš rekao je da su reprezentativke uspele da se izbore sa velikim pritiskom i omoguće igranje u baražu za povratak u Svetsku grupu.

"Pao mi je kamen sa srca, pri samoj pomisli da ćemo ponovo da izgubimo meč u dublu... U stvari, pala mi je planina sa srca. Čestitam devojkama, uspele su da izdrže veliki pritisak i razbiju maler dublova i igraće baraž za povratak u Svetsku grupu. Ovo je veliki rezultat i uspeh cele ekipe", rekao je Vraneš.

Vraneš je rekao da nije vreme da se priča o žrebu, ali da bi, iako je neugodan protivnik, Srbija mogla "da vrati" Slovačkoj za prethodni poraz.
(old_image)
Teniserka Aleksandra Krunić rekla je da se nada da će popraviti igru do sledećeg duela u Fed kupu.

"Želela sam da pobedim, juče sam imala priliku da igram kao druga igračica u reprezentaciji i drago mi je što je ovo odlučujući poen. Da nije bilo Bojane i publike ovo bi bilo nemoguće. Nadam se da ću se popraviti do sledećeg Fed kupa", rekla je Krunić.

Pogledajte još