Evra se još nije odrekao novca sa Svetskog prvenstva

PARIZ, 6. februara 2011. (Beta-AP) - Bivši kapiten Francuske Patris Evra jedan je od nekolicine igrača koji se još nisu odrekli nadoknade za Svetsko prvenstvo, rekao je predsednik Fudbalskog saveza te zemlje (FFF).

Fernard Dišosoa rekao je da levi bek Mančester junajteda Evra, defanzivac Totenhema Vilijam Galas, napadač Čelsija Nikola Anelka, napadač Olimpika iz Marselja Andre-Pjer Žinjak i defanzivac Bordoa Mark Planus nisu vratili formulare kojima se odriču nadoknade.

"To je čisto birokratski problem. Partis Evra naročito nije vratio svoj formular. Znate, on je bio prvi koji je rekao da će se odreći svojih bonusa. Ne možemo trenutno da zamislimo da nećemo dobiti njegov formular", rekao je Dišosoa.

Svi ostali su potpisali i vratili dokumenta, čime su se zvanično odrekli novca koji im FFF duguje na ime prava korišćenja lika, a koji se procenjuje na 110.000 evra po igraču.

Dišosoa je rekao da će taj novac biti podeljen tako da će jedan deo ići prvom klubu svakog igrača, a drugi će biti donacija amaterskom fudbalu.

Evra je kažnjen sa pet utakmica posle Svetskog prvenstva zbog svoje uloge kao kolovođe štrajka na treningu, koji je šokirao navijače i političare u Francuskoj.

Igrači su protestovali zato što je Anelka poslat kući jer je navodno psovao i vređao tadašnjeg selektora Remona Domeneka. FFF je Anelku kaznio sa 18 utakmica.

Novi selektor Loran Blan nije pozvao Evru za prijateljski meč sa Brazilom u sredu, iako je suspenzija saveza istekla.

Blan je objasnio da je izbor zasnovan isključivo na formi i da je zato prednost dao levim bekovima Eriku Abidalu iz Barselone i Gaelu Klišiju iz Arsenala.

Pogledajte još