Jovanovski: Verovali smo u pobedu

NOVI SAD, 6. februara 2011. (Beta) - Selektor Fep kup reprezentacije Srbije Dejan Vraneš izrazio je veliko zadovoljstvo zbog pobede svog tima protiv Kanade u Novom Sadu.

"Ova pobeda ima još i veći značaj ako se uzme u obzir da je ekipa podmlađena", rekao je Vraneš na konferenciji za novinare i zahvalio
kompletnom timu koji je doprineo da se dođe do pobede.

On je kazao da je Bojana Jovanovski vrlo dobro podnela teret prve igračice u timu iako je veoma mlada.

Dodao je da je bio prijatno iznenađen kada je selektor Kanade na teren izveo Šeron Fičman i Meri-Iv Peletijer, umesto da izvede Rebeku Marinu i Aleksandru Voznijak u odlučujućem dubl meču, koji je Srbija dobila.

Aleksandra Krunić, koja je sa Bojanom Jovanovski nastupala u dubl meču rekla je da je imala veliku želju da pobedi, "čak možda i veću nego u singlu" i da je zbog toga tako snažno i angažovano ušla u meč.

"Verovala sam da možemo da dobijemo ovaj meč i mislim da je Aleksandra, i pored velikog pritiska, odigrala odlično i zato želim da joj čestitam", rekla je Bojana Jovanovski.

Selektor Vraneš je rekao da je bio zadovoljan uslovima za igru i trening u novosadskom Spensu i dodao da ne bi imao ništa protiv da Fed kup reprezentacija Srbije i u narednom periodu igra u glavnom gradu Vojvodine.

Selektor Fed kup reprezentacije Kanade Silvan Bruno rekao je da je domaći tim igrao veoma dobro, da je bio "veoma takmičarski
nastrojen" i da je zato i pobedio.

Dodao je da se kanadska reprezentacija veoma dobro osećala u Novom Sadu i izrazio nadu da će doći ponovo.

Aleksandra Voznijak rekla je da je u porazu od Bojane Jovanovski u singlu shvatila da Jovanovska ima veoma mnogo potencijala i da će
uskoro sigurno ući u prvih 50 u svetu.

Pogledajte još