Prodata četiri objekta Jugoeksporta

BEOGRAD, 28. novembra 2007. (Beta) - Agencija za privatizaciju prodala je danas na aukciji četiri objekta preduzeća "Jugoeksport" u stečaju za 1,368 milijardi dinara, a početna cena je bila 329,1 milion dinara.

Najskuplje, za 1,27 milijardi dinara, prodat je objekat u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu, čija je početna cena bila 271,4 miliona dinara.

Kupac je firma "Radiks", čiji je vlasnik Radivoje Dražević, koji je najavio da će se u tom objektu, koji će biti luksuzno opremljen, prodavati roba namenja ženama. U vlasništvu "Radiksa" su i parfimerije "Jasmin".

Za kupovinu tog "Jugoeksportovog" objekta nadmetalo se 13 zainteresovanih kupaca, a "Radiksu" je najveći konkurent bio "Veterinarski zavod" iz Zemuna, čiji je vlasnik, kao i konfekcije "Zekstra", Dragan Đurić. U akuciji su učestvovali i "Fešn" (Fashion co), Lili drogerije i AIK banka iz Niša.

Aleksandar Stevanović, vlasnik firme "Zlatiborac" koja se bavi preradom mesa, kupio je dva objekta "Jugoeksporta", u Bulevaru kralja Aleksandra u Beogradu i kuću na Zlatiboru.

Pogledajte još