Razvoj e-uprave će smanjiti korupciju

BEOGRAD, 8. februara 2011. (Beta) - Ministarka za telekomunikacije i informaciono društvo Srbije Jasna Matić ocenila je u će dalji razvoj elektronske uprave direktno uticati na smanjenje korupcije.

"Elektronska uprava za Srbiju ima izuzetan značaj zbog toga što je kod nas korupcija jedan od velikih problema koji smanjuje konkurentnost privrede i atraktivnost za investitore", rekla je ona u Beogradu na predstavljanju Delojtovog globalnog istraživanja Trendovi u telekomunikacijama u 2011. godini.

Matićeva je istakla da e-uprava tu donosi brzo i efikasno rešenje zato što se se izbegava kontakt sa ljudima i što procesi postaju automatski, a posebno zbog toga što se podiže transparentnost i informisanost svih koji imaju da obave neku transakciju sa državom.

"Već samim podizanjem informisanosti korupcija pada dramatično", istakla je srpska ministarka za telekomunikacije i informacino društvo. Matićeva je navela da je Vlada Srbije već naložila svim svojim organima da u prvoj polovini ove godine uspostave tačnost informacija na svojim sajtovima.

Pogledajte još