Zvezda i Univerzitatea odigrali bez golova

BEOGRAD, 8. februara 2011. (Beta) - Fudbaleri Crvene zvezde odigrali su bez golova sa rumunskom Univerzitateom u pripremnoj utakmici na pripremama u Antaliji, u Turskoj.

To je bila četvrta utakmica crveno-belih na pripremama i drugi remi. Zvezda je nerešeno odigrala sa B timom Šahtjora, pobedila je Spartak iz Trnave sa 2:1, a izgubila od Toronta sa 0:1.

Univerzitatea je bolje počela utakmicu, već u trećem minutu bila je u šansi ali je šut Nigerijca Entonija Nvakaeme odbranio golman Boban Bajković.

U šestom minutu rumunski klub mogao je da povede, pošto je posle duela Nikole Mikića i Delgada dosudjen penal, ali je Adrijan Kirstea pogodio prečku.

Najozbiljniju priliku u prvom poluvremenu Zvezda je imala u 34. minutu, ali je šut Ognjena Koromana odbranio golman Univerzitatee.

U drugom poluvremenu Entoni je ponovo mogao da postigne gol, ali je posle udarca glavom lopta za malo otišla pored stative. Do kraja utakmice ekipe su napravile još po dve prilike.

Miloš Trifunović je izbio ispred golmana, ali je šutirao pravo u čuvara mreže ekipe iz Kluža. S druge strane, Stiven Pele je u završnici meča glavom zahvatio loptu, ali je šutirao preko gola.

"Bio je ovo veoma čvrst meč. Pokazali smo neke dobre stvari, ali i neke na kojima treba još da radimo. Momci su se trudili, imali šanse, naročito u drugom poluvremenu i možda smo mogli i da pobedimo. Zabrinjavaju me prekidi, posle takvih situacija rival je imao dva zicera", rekao je trener beogradskog tima Robert Prosinečki, preneo je klupski sajt.

Crvena zvezda je počela utakmicu u sastavu Bajković, Mikić, Adi, Ćosić, Tošić, Isah, Evandro, Koroman, Borha, Lazović, Kaluđerović. Igrali su još Ignjatijević, Trifunović, Jevtić, Perović, Mijailović, Vešović, Bogdanović, Stojković.

Univerzitatea je igrala u sastavu Popa, Ungurusan, Abrudan, Pele, Menid, Pakurar, Bazi, Kohoknean, Kristea, Delgado, Entoni. Igrali su još Menasel i Muntanu.

Pogledajte još