Lampard prvi put u karijeri kapiten Engleske

BEOGRAD, 8. februara 2011. (Beta) - Fudbaler Čelsija Frenk Lampard biće kapiten reprezentacije Engleske u predstojećoj prijateljskoj utakmici sa Danskom, rekao je selektor Fabio Kapelo.

Lampard (32) će prvi put u karijeri predvoditi selekciju Engleske, pošto zbog povreda u timu neće biti Rio Ferdinand i Stiven Džerard.

"To će biti jedan od najboljih trenutaka u mojoj karijeri, ponosan sam. Dugo sam u državnom timu, još od 1999. godine i mnogo igrača je tu čast imalo pre mene", rekao je Lampard, preneli su britanski mediji.

Lampard se ove sezone mučio s povredama zbog čega je odigrao samo 11 prvenstvenih utakmica i postigao tri gola. Do sada je odigrao 83 utakmice za reprezentaciju i postigao 20 golova, ali nije bio u državnom timu od avgusta.

Selektor Fabio Kapelo rekao je da ima poverenja u fudbalera Čelsija.

"Pratio sam njegovu igru na poslednjih pet utakmica i mislim da je mnogo napredovao. Protiv Liverpula je igrao veoma dobro", rekao je italijanski trener.

Kapelo je rekao i da bi fudbaler Arsenala Džek Vilšir mogao da debituje na sutrašnjoj utakmici u Kopenhagenu, a u prvi tim bi mogao da se vrati Ešli Kol.

Pogledajte još