DOBAR OSEĆAJ ZA CEO DAN: Najbolje vežbe za jutarnji trening

Mnogo je studija koje pokazuju da ako vežbate ujutro, bićete boljeg raspoloženja tokom celog dana.

Predstavljamo vam nekoliko jednostavnih jutarnjih vežbi koje će vam pomoći da se osećate sjajno tokom celog dana.

Neke od njih možete da uključite u jutarnju rutinu vežbanja, a sve se mogu raditi od kuće, a da ne morate da idete u teretanu.

Mačije istezanje

Kleknite "na sve četiri". Počnite sa izvijanjem leđa, tako da se glava približava karlici. Zatim leđa izvijte u luk. Radite ove pokrete polako, otprilike 4 ili 5 puta.

Džamping džekovi

Skačite dok širite ruke i noge. Možete raditi ovu vežbu jedan minut, a zatim postepeno produžavati vreme.

Podizanje nogu sa strane

Lezite na stranu, a jednu ruku stavite na bok. Podižite jednu nogu. Ova vežba se radi u seriji od 10 ili 15 ponavljanja.

Vežba u pozi "stola"

Počnite sa pozirom stola. Udahnite pre započinjanja svakog pokreta. Dok izdišete, podignite levu nogu paralelno sa podom dok podižete desnu ruku, takođe paralelno sa podom. Udahnite dok spuštate ruku i nogu. Ponovite za drugu stranu. Deset ponavljanja na svakoj strani je dobra polazna osnova.

Čučnjevi

Stanite nogama malo odmaknutim od kukova. Ruke su ispred vas. Zatim se spustite kao da želite da sednete dok ne dostignete ugao od 90 stepeni. Ako želite, možete se spustiti niže. Zatim se vratite u početni položaj. Ponovite 15 puta u dve serije za početnike.

Sklekovi

Počnite da ležećim položajem, licem nadole, ali je telo podignuto u visini ruke. Ruke treba da budu u ravni sa ramenima. Udahnite dok spuštate telo. Dok izdišete, morate se vratiti u početni položaj.

Iskorak

Stanite sa stopalima u ravni ramena. Stavite ruku na bokove. Napravite jedan veliki korak napred desnom nogom. Pazite da koleno ne ide predaleko napred, odnosno pored nožnih prstiju. Levo koleno spustite gotovo na nivo poda. Naizmenično menjajte noge.

Izvor: Nova.rs
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još