Preokret Zvezde za polufinale Kupa

BEOGRAD, 9. februar 2011. (Beta) - Košarkaši Crvene zvezde plasirali su se u polufinale završnog turnira Kupa Radivoja Koraća, pošto su u Železniku pobedili Radnički Basket sa 81:69 (17:20, 15:19, 27:13, 22:17).

Izabranici Mihaila Uvalina će u petak u polufinalu igrati protiv pobednika meča FMP Železnik Hemofarm.

Crveno-beli su na početku utakmice poveli sa 3:0, ali je Radnički, predvodjen Dejanom Đokićem, veoma brzo uzvratio i došao do prednosti koju kasnije nije ispuštao.

Radnički je u poslednjem minutu prve deonice imao šest poena viška (20:14), ali se Zvezda približila "trojkom" Lazara Radosavljevića uz zvuk sirene.

Košarkaši Crvene zvezde ni u drugoj četvrtini nisu uspeli da "povežu redove", dok je Radnički nastavio sa šutevima za tri poena i dobrim skokom u napadu.

To je dalo rezultat, pa je Radnički u 12. minutu došao do dvocifrenog vodjstva - 28:18. Tada je trener Zvezde Mihailo Uvalin zatražio minut odmora, nakon čega je njegova ekipa serijom od 11:0 posle mnogo vremena došla do prednosti 29:28.

Ekipa Radničkog odgovorila je na to "trojkama" Aleksandra Zarića, Andreja Džakovića i Nikole Siladjija i preokrenula na 36:29.

Početkom trećeg perioda Radnički je imao i vođjstvo od 48:40, ali su crveno-beli tada, predvođeni Aleksandrom Cvetkovićem i Rikardom Maršom, napravili veliku seriju od 16:2 i ponovo stigli do prednosti - 56:50.

U tim trenucima Radnički je izašao iz bonusa, pa su igrači Crvene zvezde često i precizno izvodili slobodna bacanja, pa je na pretposlednji odmor tim sa Malog Kalemegdana otišao sa vodjstvom od 59:52.

Crveno-beli u poslednjoj četvrtini nisu dozvolili da se Radnički rezultatski vrati u igru, a na kraju su se izborili i za ubedljivu pobedu.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Marš sa 19 poena, dva manje ubacio je Uroš Nikolić, dok je Cvetković zabeležio devet poena, pet skokova i dve ukradene lopte. Najbolji u Radničkom bio je Đokić.

Pogledajte još