Orlovi slavili u Tel Avivu

BEOGRAD, 9. februar 2011. (Beta) - Fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je u prijateljskoj utakmici u Tel Avivu selekciju Izraela sa 2:0. 

"Orlovi" su poveli u 23. minutu preko Zorana Tošića, a pobedu je potvrdio rezervista Veseljko Trivunović u 76. minutu.

Večerašnji meč bio je poslednja provera Srbije pred nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2012. godine.

Utakmica, koju je sa tribina posmatrao i košarkaš Makabi Tel Aviva Milan Mačvan, počela je minutom ćutanja u znak sećanja na bivšeg sekretara FSS Nikolu Jockovića, koji je umro u ponedeljak u Beogradu.

Već u sedmom minutu gosti su mogli da povedu, pošto je Dragan Mrđa prošao po desnoj strani i centrirao u kazneni prostor, ali je golman domaćina zaustavio Tošićev šut.

Srbija je povela u 23. minutu, kada je posle akcije kapitena Miloša Krasića i Branislava Ivanovića, Tošić sa desetak metara dobro zahvatio loptu i poslao iza leđa golmana.
(old_image)
Mogla je Srbija da udvostruči prednost samo dva minuta kasnije, ali je Mrđa glavom poslao loptu u spoljni deo mreže.

Izrael je najbolju šansu propustio u 31. minutu kada je Elijaniv Barda prošao po desnoj strani i proigrao Bibrasa Natha, koji je poslao loptu pored stative.

"Orlovi" su prvu priliku u nastavku utakmice imali u 55. minutu, ali je golman domaćih dobio duel sa Mrđom, a 10 minuta kasnije Dimitrije Injac šutirao je preko gola.

Pobedu selekcije Vladimira Petrovića osigurao je Trivunović u 75. minutu, kada je posle asistencije Marka Pantelića, precizno šutirao sa 18 metara i pogodio donji levi ugao gola Izraela.

Do kraja utakmice Srbija je mogla da dodje do još ubedljivije pobede, ali je u sva tri navrata Tošiću nedostajalo koncentracije u završnici akcija.

Selekcija Srbije 25. marta će dočekati Severnu Irsku pred praznim tribinama zbog kazne izrečene posle divljanja huligana u Đenovi u oktobru prošle godine.

Stadion: Blumsfeld u Tel Avivu. Gledalaca: Oko 6.000 Sudija: Aleksej Nikolajev (Rusija) Žuti karton: Kijal (Izrael)

Srbija: Jorgačević, Ivanović, Subotic, Biševac, Kolarov (Obradović od 77'), Petrović (Injac od 46'), Milijaš (Kuzmanović od 46'), Ljajić, Krasić (Trivunović od 46'), Tošić, Mrđa.

Izrael: Auat, Bondar, Ben Haim (Vermut od 46'), I. Koen, Gerson, Kijal (Biton od 64'), Natho (Buzaglo od 56'), Zehavi, E. Koen (A. Koen od 46'), Golasa (Dajan od 46'), Barda (Sahar od 56').

Pogledajte još