Za četvrtak, 10. februar 2011. godine

BEOGRAD, 10. februara 2011. (Beta) - Beogradski dnevni listovi su na naslovnim stranama današnjih izdanja najviše pažnje posvetili društvenim, ekonomskim i političkim temama.

ALO - Uz nadnaslov "Dramatično", list pod naslovom "Izrešetan 'audi' Mirka Cvetkovića" piše da je vozač šefice kabineta premijera Srbije iskoristio službeno vozilo da preveze svog prijatelja, na koga su potom pucali članovi jedne kriminalne grupe. Na naslovnoj strani navodi se i da je premijer nudio ostavku predsedniku Srbije Borisu Tadiću, u tekstu "Šutanovac i Đilas kandidati za premijera".

BLIC - "Cvetković nudio ostavku Tadiću", naslov je teksta posvećenog navodima o rekonstrukciji Vlade Srbije. List piše da je vođu jedne navijačke grupe Aleksandra Vavića, koji je pre neki dan ranjen u pucnjavi, u bolnicu prevezao operativac tajne službe: "Ranjenog vođu 'Alkatraza' do bolnice vozio agent BIA". O žrebu za teniski Fed kup Blic piše pod naslovom "Jelena (Janković) želi da igra u Slovačkoj".

VEČERNJE NOVOSTI - O korisnicima socijalnih primanja: "400.000 dece živi od pomoći". O prodaji državnih obveznica "Država se zaedužila 200.000.000 E". Za list, načelnik generalštaba Vojske Srbije Miloje Miletić kaže da "Pretnja dolazi sa Kosova i Metohije".

DANAS - O događajima koji prate prodaju Telekoma Srbije list piše pod naslovom "Generalštab miraz kupcu Telekoma?", a intervju sa članicom predsedništva Ujedinjenih regiona Srbije donosi pod naslovom "Građani su besni, moramo reagovati".

KURIR - "Državnom revizoru preti duga robija", naslov je teksta u kome se navodi da je protiv Radoslava Sretenovića podneta krivična prijava za izazivanje saobraćajne nesreće u kojoj je poginuo njegov tast.

POLITIKA - Pod naslovom "Moguće kazne za Dragina, Ljajića, Obradovića i Mrkonjića - po milion dinara" list piše o prekršajnim prijavama koje je podnela Državna revizorska institucija, dok o istrazi protiv osnivača Vikiliksa Džulijana Asanža piše pod naslovom "SAD: Nema dokaza protiv Asanža".

PRES S - "G17 traži smenu premijera", piše list o zahtevima te stranke. O novim saobraćajnim dokumentima: "Na hiljade vozača ne može preko granice".

PRAVDA - List piše o istrazi zloupotreba u Vojsci Srbije: "Obogatili se na krađi nafte". "Revizor podneo prijave protiv 14 ljudi iz Vlade", o postupcima koji su pokrenuti na osnovu izveštaja Državne revizorske institucije o trošenju budžeta za 2009. godinu.

PRIVREDNI PREGLED - "U martu paraf na kredit za TE 'Nikola Tesla'", o najavi potpredsednika Vlade Srbije Božidara Đelića da će Srbija dobiti kredit od 200 miliona evra za novu opremu koja će smanjiti zagađenje koje dolazi iz te elektrane. O načinu zaštite domaćih potrošača "Uvode se kvote za izvoz pšenice?".

Pogledajte još