Boja: Ja sam na ulici bez posla

BEOGRAD, 9. februar 2011. (Beta) - Napadač Partizana Pjer Boja optužio je danas taj klub da ne želi da ga pusti bez obeštećenja od 350.000 evra iako je, kako je naveo Kamerunac, uprava obećala da će mu omogućiti da slobodno ode iz Beograda.

Boja i funkcioner Partizana, Darko Grubor i Albert Nađ po završetku jesenjeg dela sezone nisu uspeli da dogovore produženje postojećeg ugovora.

"Razišli smo se uz usmeni dogovor da ću dobiti svoje papire, u narednih par dana... Na dan polaska za Francusku odlazim u klub da uzmem papire, a odgovor je bio da ću ih dobiti ako klub koji me angažuje uplati uložen novac u mene. Složio sam se, jer nije u redu da klub bude na gubitku zbog lose procene pojedinaca. Otišao sam za Francusku uz uveravanje da će mi poslati papire", naveo je Boja u saopštenju dostavljenom medijima.

"Nova situacija, klub traži 350.000 evra od mog budućeg kluba. Sve to je zato što su čuli da treba da igram u Kataru. Naravno, moji pregovori su propali i ja sam na ulici bez posla", naveo je Boja, koji tvrdi i da je Partizan od letos u njegovo angažovanje uložio ukupno 25.000 evra.

Boja je podsetio da je letos, po dolasku u Partizan, raskinuo ugovor sa Grenoblom na svoju štetu.

"Odrekao sam se svih zarada zbog igre u FK Partizan, iako su ta primanja obezbeđivala novac za moju budućnost. Albertov poziv sam prihvatio bez dvoumljenja. Smatrao sam to kao dužnost i obavezu da pomognem klubu", istakao je on.

Kamerunski internacionalac je u prethodnih šest meseci za Partizan odigrao sedam prvenstvenih utakmica i postigao tri gola.

Generalni sekretar fudbalskog kluba Partizan Darko Grubor rekao je da optužbe igrača Pjera Boje nisu istinite.

"Nisam pregovarao o njegovom dolasku, niti o visini obeštećenja, to je odluka Upravnog odbora. Procenili smo da vredi 350.000 evra, a što niko nije hteo da ga kupi možda je posledica toga što je imao svoje prohteve koje nijedan klub nije mogao da isprati", rekao je Grubor za sutrašnje izdanje Sportskog žurnala.

Kamerunac je direktno prozvao Alberta Nađa, koordinatora za sportska pitanja u Partizanu, koji je insistirao na njegovom povratku u klub.

"Šta se sa mnom dogovorio, to sam i ispunio. A, što se tiče, 'čistih' papira, neka izađe i javno, imenom i prezimenom, saopšti ko mu ih je obećao. Ja nisam taj, svakog mogu da pogledam u oči", poručio je Nađ.

Pogledajte još