Nastavlja se štrajk tri prosvetna sindikata

BEOGRAD, 10. februara 2011. (Beta) - Štrajk tri prosvetna sindikata biće nastavljen i u četvrtak u školama širom Srbije.

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije najavila je za četvrtak u podne u Čačku protestni čas prosvetnih radnika, a predstavnici sindikata trebalo bi da u Beogradu prisustvuju i sednici Odbora Skupštine Srbije za prosvetu.

Ministarstvo prosvete saopštilo je da su u sredu u 951 od ukupno 1.804 škole časovi trajali 45 minuta. Časovi su skraćeni na 30 minuta u 765 škola, dok je nastava potpuno obustavljena u 3,2 odsto škola. Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije tvrdi da se i dalje štrajkuje u 1.200 škola.

Sindikat radnika u prosveti, čije se članstvo podelilo, saopštio je da nastavlja štrajk i da je u školama koje su članice tog sindikata sa teritorije Beograda i Vojvodine nastava skraćena na 30 minuta. Štrajk su nastavile i škole članice Granskog sindikata prosvetnih radnika "Nezavisnost". Sindikat obrazovanja Srbije jedini je od četiri reprezentativna sindikata zvanično doneo odluku o prekidu štrajka i prihvatio ponudu Vlade.

Pogledajte još