FMP preko Hemofarma do polufinala

BEOGRAD, 9. februar 2011. (Beta) - Košarkaši FMP-a plasirali su se u polufinale završnog turnira Kupa Radivoja Koraća pošto su u Železniku pobedili Hemofarm sa 93:88 (21:21, 33:21, 24:21, 16:22).

"Panteri" će u petak u polufinalu igrati protiv Crvene zvezde, koja je ranije danas savladala Radnički Basket.

FMP je postigao prvi koš na utakmici, ali je vršačka ekipa preokrenula na 9:2. U utakmice obe ekipe igrale su brzo i agresivno i smenjivale se u vođstvu, ali je na kraju četvrtine rezultat bio 21:21.

"Panteri" su drugu četvrtinu počeli furiozno i za samo 66 sekundi napravili seriju od 7:0. Domaćin je odlično šutirao "trojke" u prvom poluvremenu - 14/9.

U tim trenucima ekipu iz Železnika predvodili su Vuk Radivojević, Filip Čović i Branko Lazić, a FMP je u 17. minutu došao do vođstva od 47:32.

Hemofarm je odgovorio poenima Miljana Pavkovića i Mladena Jeremića i smanjio zaostatak na 40:47.

U drugom poluvremenu obe ekipe zaigrale su još brže, malobrojni gledaoci mogli su da vide dosta šuteva i veoma aktraktivnu košarku.

Vrščani su igrali nešto bolje nego u drugoj četvrtini, pa su zahvaljujući Bojanu Krstoviću i Milošu Borisovu do kraja perioda smanjili na 66:75.

Hemofam je nastavio sa boljom igrom i dva minuta pre kraja utakmice na 83:86. Činilo se da je utakmica rešena kada je Andreja Milutinović postigao koš za prednost FMP-a od 90:84.

Ipak, Borisov je uzvratio "trojkom" za 90:87, a osam sekundi pre kraja Krstović je pogodio jedno bacanje i približio Vrščane na 90:88.

U nastavku je Čović pogodio prvo od dva bacanja, a potom je skok u napadu zabeležio Vladimir Ivelja nad kojim je napravljen prekršaj.

Ivelja je oba puta bio precizan sa linije za slobodna bacanja i osigurao je FMP-u plasman u polufinale završnog turnira.

Zanimljiv je podatak da su obe ekipe ukupno šutnule 122. puta iz igre.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Čović sa 19 poena (uz osam asistencija), a Ivelja je na to dodao još 15 poena. U Hemofarmu je Borisov ubacio 18 poena, a Pavković 15 poena, Boris Savović imao je šest poena i devet skokova.

Pogledajte još