Izbori su rešenje jer je vlada bez bolje ideje

BEOGRAD, 10. februara 2011. (Beta) - Predsednik Liberalno-demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović izjavio je u četvrtak da je održavanje prevremenih parlamentarnih izbora rešenje za probleme u društvu, jer vlada Srbije nema bolju ideju.

"Izbore ne doživljavam kao rešenje našeg problema ako je suština da se formira neka druga koalicija, ali mislim da su izbori svakako rešenje za bezidejnost koja postoji u vladi. Izlaz je jasan plan o kojem će se dobiti odgovor na izborima. Očekujem da će ljudi konačno početi da razmišljaju glavom, a ne stomakom", kazao je Jovanović na Radio-televiziji B92.

On je naveo da vidi "politički bezobrazluk" u ambicijama predsednika G17 plus Mlađana Dinkića za preokret u vladi, koja je, kako je ocenio, generator krize u zemlji.

"I vlada i Srpska napredna stranka (SNS) su generatori krize u društvu. Istina je da je od te vlade samo besmisleniji deo opozicije koju čini (predsednik SNS-a Tomislav) Nikolić. Šta je loše u vladi u kojoj Dinkić traži preokret? Pa, Dinkić je loš. To što on radi, najobičnije je političko foliranje", kazao je Jovanović.

Prema njegovim rečima, rešenje je jasan plan za izlaz iz problema u društvu.

Pogledajte još