Doručak kod Tifanija

Po čuvenom romanu Trumana Kapota "Doručak kod Tifanija", pre tačno 50 godina snimljen je istoimeni kultni film sa Odri Hepbern u glavnoj ulozi. Premijerno, 26. marta, "Doručak kod Tifanija" će biti izveden na velikoj sceni "Madlenianuma" u režiji Ane Radivojević - Zdravković.

Čuvenu Holi Golajtli i Freda tumačiće, prvi put zajedno na sceni, glumački i bračni par Dubravka Mijatović i Marinko Madžgalj. Kao specijalni gost i saradnik Aleksandre Kovač u predstavi nastupa glumica Mina Lazarević, koja će kao i na svom koncertu filmske muzike pokazati pijanističko i vokalno umeće. U "Doručku kod Tifanija" igraće i Mihailo Lađevac, Nenad Ćirić, Branislav Zeremski, Milica Janketić (mlada glumica, najmlađi član umetničke porodice Janketić, prvi put na sceni), Ana Simić, Srboljub Milin, Zinaida Dedakin, Marko Nikolić mlađi, Ivana Antonijević...

Predstava "Doručak kod Tifanija" ponudiće kostime i muziku inspirisane filmom i šezdesetim godinama prošlog veka. Posebnu draž predstavi će dati kostimografska rešenja naša poznate dizajnerke Dragane Ognjenović. I kao kuriozitet, u predstavi se pojavljuju izvrsni likovi i zapleti iz Kapotovog romana koji u filmu ne postoje.

Neprolaznost teme ovog ostvarenja o dilemi devojke o udaji za bogatog čoveka koga ne voli ili siromašnog koji joj je osvojio srce, sigurno će dovesti Beograđane raznih generacija da pogledaju predstavu koja je od 26. marta na redovnom repertoaru "Madlenianuma".

Rad na predstavi u omiljenom melodramskom žanru, provodu uz smeh i suze, počeo je 3. februara.

Pogledajte još