HRANIM GA NA SONDU, CEVČICE MU IDU OD NOSA DO ŽELUCA: Nadežda Biljić otkrila detalje zdravstvenog stanja sina Longa

Pevačica Nadežda Biljić poslednjih šest meseci prolazi kroz pravu životnu dramu, boreći se za život prevremeno rođenog sina Longa. Folkerka je učesniku "Zadruge" Tomi Paniću 12. marta rodila dete posle hitnog carskog reza. Lekari su dali sve od sebe da spasu nejakog dečaka koji je imao samo kilogram i 300 grama.

Maleni Longo danas nije životno ugrožen, ali ga Nadežda i dalje hrani pomoću sonde:

- Proživela sam pravi pakao otkako sam se porodila. Tu bol i tugu ne bih poželela ni najgorem neprijatelju. Lekari su morali hitno da me porode u 31. nedelji trudnoće jer mi je šećer bio 26. Uradili su mi carski rez usred pandemije koronavirusa. Četiri meseca smo bili odvojeni od sina. Nismo mogli da ga vidimo ni ja, a ni Toma. Morala sam da sedim kod kuće dok je moja beba bila u bolnici sama, bez mene. Prvi put sam ga ugledala tek kada je završeno vanredno stanje. Gledala sam ga preko stakla, a srce mi se slamalo. Možete li vi da zamislite tu muku i bol. Prolila sam more suza - rekla je Nadežda.

Kaže da je, na sreću, njen mališan danas zdrava beba iako sa punih šest meseci izgleda kao novorođenče:

- Hranim ga i dalje na sondu. Ima nezreo jednjak, ne može samostalno da guta i zato se hrani na sondu. Cevčice mu idu od nosa do želuca i mi u njih špricem ubacujemo mleko. Borac je on moj mali! Nedavno je napunio šest meseci, a ima samo četiri kilograma i 30 grama. Naglašavam i tih 30 grama jer sam zahvalna Bogu na svakom gramu koji dobije. Iako je njegova kilaža mala, doktori smatraju da lepo napreduje i da je živahna beba.

Pevačica kaže da je i tokom hranjenja proživljavala jezive scene, ali da iz svega izlazi jača i spremnija da se bori za svoje dete:

- Toma i ja smo išli na obuku kako da hranimo rođeno dete. Međutim, i pored toga smo prolazili kroz velike stresove. Najteže nam je bilo kada Longo iščupa sondu. Onda trčimo kod lekara da je ponovo nameste, strahujemo da li se povredio. Ma strašne su to stvari.

Bivša zadrugarka kaže da je srećna što Longo napreduje i sigurna je da će biti zdravo i srećno dete:

- Verujem u svog sina i znam da će on uskoro početi da jede i da će biti zdrav. Na sreću, nema drugih zdravstvenih problema. Jedva čekam da sve ovo bude iza nas.

Izvor: Informer.rs
Foto: nadezda_biljic_official/Instagram

Pogledajte još