PODSTICAJ LOKALNIH VLASTI: Za sudbonosno "da" mladenci na Siciliji dobijaju 3.000 evra

Sicilijanske vlasti odlučile su da svakom mladom paru koji odluči da se venča na Siciliji poklone 3.000 evra, pišu italijanski mediji. Za finansiranje, lokalne vlasti su odvojile 3,5 miliona evra, a smatraju da bi taj podsticaj mogao da generiše 40 do 50 miliona.

Ponuda važi do 31. jula naredne godine. Sicilija sa svojim baroknim palatama i vilama, srednjevekovnim crkvama i prekrasnom prirordom je privlačno mesto za ceremonije.

Najpoznatije venčanje, koje je obavljeno na ostrvu, je ono iz filma "Kum", u kojem se sin mafijaškog kuma venčava lokalnom lepoticom.

Ovo filmsko venčanje lansiralo je Siciliju kao jedno od veoma cenjenih mesta za obavljanje svadbenih svečanosti, i podstaklo je formiranje niza malih porodičnih firmi koje su se bavile pripremom i organizovanjem svadbarskih svečanosti.

Do pandemije kovida-19 najbrojniji mladenci i svatovi bili su iz Amerike i Japana, ali je karantin gotovo sasvima ukinuo delatnost koja je donosila godišnji prihod od 50 miliona evra.

Posledice krize trpe ne samo firme koje organizuju venčanja već niz pratečih delatnosti kao što je ketering, fotografske usluge, konobari, hoteli, štamparije, a na gubitku su i mesta koja su iznajmljivana za svadbe ne samo prekrasne sicilijanske barokne vile i palate, već i muzeji, manastiri, sve je to živelo od venčanja, delatnosti koja je u vreme koronavirusa zamrla.

Izvor: Tanjug/RTS
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.