VREME JE ZA SEKSUALNI IZAZOV: Postoji efikasno rešenje za parove koji su retko intimni

Stručnjaci tvrde da ako žele dobar i zdrav odnos, parovi moraju da imaju redovne seksualne odnose. Ali mnogi se ljudi pitaju koliko seksa je dovoljno.

Prema rečima seksualne terapeutkinje Sare Sloan, imati odnose manje od jednom mesečno znači imati neredovne odnose. Parovima koji imaju problema sa seksualnom željom najčešće preporučuje 48-satni seksualni izazov. Kako samo ime kaže, cilj izazova je biti seksualno intiman svaki drugi dan, a izazov počinje tako što jedan partner pita drugoga za seks. Nakon toga drugi partner pristaje pa se dogovaraju šta bi hteli da rade i dogovore se za tačno vreme.

Ono što dr Sloan naglašava jeste činjenica da pod seksualnu intimnost ne spada samo seks, već i predigra, maženje i grljenje bez garderobe, senzualna masaža, masturbacija i slično. Cilj je, dakle, putem seksualne intimnosti zbližiti partnere i povećati želju za seksom. Ono što dr Sloan naglašava jeste to da će izazov biti uspešan samo ako oba partnera pristaju na njega.

Isto tako, izazov se ne preporučuje ako postoje dublji nerešeni problemi u odnosu. Probleme je najpre potrebno rešiti razgovorom i ponekad uz pomoć stručne osobe pa se nakon toga upustiti u izazov koji za cilj ima povezivanje. Nakon svakog tog 48-satnog izazova, partneri treba da zapišu na papir šta im se posebno svidelo kod prošle seksualne intimnosti i to da naglase kada budu dogovarali idući izazov.

Izvor: Ljepotaizdravlje.hr
Foto: Ilustracija/Unsplash.com

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.