Direktora instituta birati po stručnosti

BEOGRAD, 10. februara 2011. (Beta) - Predstavnici Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije izrazili su u četvrtak očekivanje da će novi direktor te institucije biti izabran po stručnosti, a ne po političkoj pripadnosti.

Oni su, predstavljajući rezultate rada posle hapšenja čelnika te ustanove, naveli da su u Institutu ukinute liste čekanja na operacije i da su pacijentima dostupne terapije i lečenja po svetskim standardima. Izrazili su uverenje da će rukovodstvo biti birano prema stručnosti, a ne prema političkoj pripadnosti.

Vršilac dužnosti direktora Instituta za onkologiju i radiologiju Zoran Rakočević, kom ističe mandat na tu funkciju 2. marta, kazao je da će se opet kandidovati i ocenio da "nije toliko važno ko će biti direktor dok god je pacijent u središtu sistema".

Konkurs za direktora te ustanove otvoren je do 18. februara i do sada se nije prijavio nijedan kandidat. Mediji su, međutim, proteklih dana pisali da će Socijalistička partija Srbije predložiti kandidata za to mesto, među kojima je pominjan i Vladimir Đukić, direktor Urgentnog centra.

Direktor Klinike za onkološku hirurgiju Srđan Nikolić je naveo da ne postoji više lista čekanja u Institutu koja je postojala do pre pet meseci i naveo da je u proseku hirurg izveo po 116 operacija.

Pogledajte još