Unija sindikata ponovo upozorila ministra

BEOGRAD, 10. februara 2011. (Beta) - Potpredsednik Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije Milorad Antić najavio je u četvrtak da će taj sindikat zahtevati ostavku ministra prosvete Žarka Obradovića, ukoliko ne promeni način rada i ne počne da zastupa interese zaposlenih.

"Ako (Obradović) ovako nastavi, zahtevaćemo da napusti Ministarstvo prosvete - ne samo ja, već i svi prosvetni radnici u Srbiji, jer smatramo da nas ne zastupa dovoljno", kazao je Antić nakon neformalne sednice skupštinskog Odbora za prosvetu na kojoj su bili predstavnici svih sindikata i ministar Obradović.

"Ministar kaže da je (okončanjem pregovora i ponudom Protokola) pobedila država i zdrav razum, i time je doveo u pitanje kome mi pripadamo. Nema ničije pobede. On (Obradović) nas vodi, od njega očekujemo bolje plate i bolji status", kazao je Antić i najavio da će protesti zaposlenih u prosveti biti "sve veći i žešći".

Miodrag Protić, takođe potpredsednik Unije rekao je da sindikati koji su u štrajku zahtevaju "samo ono što im sleduje" i ukazao da su plate zaposlenih u prosveti zamrznute od oktobra 2008. godine.

Pogledajte još