Partizan u polufinalu Kupa Radivoja Koraća

BEOGRAD, 10. februara 2011. (Beta) - Košarkaši Partizana plasirali su se u polufinale Kupa Radivoja Koraća, pošto su u Beogradu pobedili Mega vizuru 80:65 (11:19, 32:13, 21:22, 16:11).

Partizan će sutra u polufinalu igrati protiv kragujevačkog Radničkog, koji je ranije pobedio OKK Beograd.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Raško Katić sa 18 poena, dok je Jan Veseli postigao 13. Megu je predvodio Nikša Nikolić sa 15 poena.

Partizan na počektu meča nije delovao kao tim koji je tri puta uzastopno osvajao ovaj trofej, pošto je prvi put poveo tek sredinom druge četvrtine. Motivisani prvoligaš Mega pogađala je šuteve I igrala agresivno, a crno-beli nisu uspevali da pogode koš.

Mega je početkom druge četvrtine imala i 10 poena prednosti, 23:13, ali je tada devetostruki uzastopni šampion Srbije zaigrao ozbiljnije i angažovanije i počeo da lomi prednost rivala, da bi prvo poluvreme završio sa 11 poena prednosti 43:32.

Posle 32 primljena poena u drugoj četvrtini, Mega se nije predavala, ali nije imala snage da uradi nešto više. Oba tima su loše šutirala u prvom poluvremenu za tri poena, pošto iz 20 pokušaja nisu dali nijednu trojku.

Partizan je posle igrao koliko je trebalo za pobedu, a trener Vlade Jovanović dao je šansu i mlađim igračima Nemanji Jaramazu i Nemanji Bešoviću. Malobrojnu publiku u Železniku razgalio je i Jan Veseli zakucavanjem u kojem je napravio piruetu od 360 stepeni.

Pogledajte još