Džeri Sloun napušta Juta džez

SOLT LEJK SITI, 10. februara 2011. (Beta-AP) - Džeri Sloun dugogodišnji trener američke košarkaške ekipe Juta džez  i jedna od legendi NBA lige podneće ostavku, objavila je agencija Ap pozivajući se na dobroobaveštene izvore.

Izvor koji je želeo da ostane anoniman rekao je da će sa trenerom otići i njegov pomoćnik Fil Džonson.

Sloun se na ostavku, prema rečima izvora, odlučio nakon poraza njegovih košarkaša protiv ekipe Čikaga, što je bio njihov deseti neuspeh u poslednjih 14 mečeva.

Trener je tada kasnio na konferenciju za novinare više od pola sata uz obrazloženje da je želeo da se sretne sa menadžmentom kluba.

Sloun, koji sada ima 68 godina, trener je koji je najduže vodio isti klub u američkoj profesionalnoj košarkaškoj ligi. On je na čelu Jute još od 1988.

Ujedno je i jedini trener u NBA koji je sa jednim klubom ostvario 1.000 pobeda, što mu je pošlo za rukom 7. novembra 2010. godine kada su Džezeri pobedili Oklahomu.

U karijeri je još vodio i Čikago bulse od 1979. do 1982. godine. Sloun je sa Jutom igrao finale NBA lige protiv Čikaga, ali do titule nije stigao pre svega zato što je "bikove" tada predvodio jedan od najboljih igrača svih vremena Majkl Džordan.

Pogledajte još