Miroslav Nikolić: Preuzimam ulogu favorita

BEOGRAD, 10. februara 2011. (Beta) - Trener košarkaša Radničkog Miroslav Nikolić preuzeo je na sebe odgovornost za tesnu pobedu protiv OKK Beograda u četvrtfinalu Kupa Srbije, rekavši da nije motivisao ekipu na pravi način.

"Ja sam kriv, nisam hteo da motivišem igrače kako ih inače motivišem. Rekao sam im da ne smeju da potcene OKK. Ja ih nisam potcenio, a oni očigledno jesu, a uz to i nismo kompletni. Takve se utakmice u principu gube. Meni je bilo bitno da se niko ne povredi i da svi igraju, da bi bili rasterećeniji za polufinale", rekao je Nikolić posle pobede od 82:80.

Radnički će u polufinalu igrati sa Partizanom koji je pobedio  – Mega vizuru.

Nikolić je novinarima rekao da preuzima ulogu favorita u polufinalu.

"Preuzimam ulogu favorita, idemo na pobedu. Svoje momke vaspitavam da idu na pobedu u svakoj utakmici, bez obzira da li igraju protiv Partizana ili Lejkersa. Sada, pitanje je šta je realno. Da smo kompletni, išli bismo na pobedu", rekao je Nikolić.

Radnički je igrao bez beka Marka Čakarevića, koji je bolestan, a neizvestan je i njegov nastup sutra. Nikolić je rekao da problema sa zdravljem imaju i Vladan Vukosavljević i Predrag Miletić.

Trener OKK Beograda Marko Ičelić rekao je da mu je drago, jer je njegov tim pokazao da može da igra ravnopravno sa timovima iz Jadranske lige.

"Loše smo počeli meč. Radili smo na sprečavanju šuta spolja, a primili smo pet trojki. Čim smo u drugom poluvremenu to kontrolisali, počeli smo da dobijamo deonice. Pokazali smo da možemo da se nosimo sa timovima iz Jadranske lige, što sam ja znao, ali treba razmišljati kako da počnemo i da ih dobijamo", rekao je Ičelić.

Pogledajte još