Zvanični razgovori sa MMF-om 14. februara

BEOGRAD, 11. februara 2011. (Beta) - Međunarodni monetarni fond (MMF) započehe u ponedeljak, 14. februara zvanične razgovore sa predstavnicima Srbije o poslednjoj kvartalnoj reviziji kreditnog aranžmana sa Srbijom, vrednog oko tri milijarde evra.

Kako se navodi u saopštenju Narodne banke Srbije (NBS), glavne teme razgovora biće najnovija fiskalna, monetarna i platnobilansna kretanja, ispunjenje kriterijuma za kraj 2010. godine, kao i realizaciji ciljeva ekonomskog programa dogovorenog sa MMF-om.

Navodi se da će sa predstavnicima Misije MMF, koji će u Beogradu boraviti do 23. februara, biti razmotrena i pitanja jačanja okvira za naplatu i restrukturiranje dugova preduzeća, koji bi trebalo da bude utvrđen do kraja februara ove godine.

Zvanični razgovori sa Misijom MMF, koju predvodi Albert Jeger, počeće u ponedeljak, sastankom u NBS, na kojem će učestvovati guverner Dejan Šoškić, potpredsednici Vlade Srbije Mlađan Dinkić, Jovan Krkobabić i Božidar Đelić, ministarka finansija Diana Dragutinović i predsednik Saveta NBS Boško Živković.

Pogledajte još