BOOK TALK 2020: U vrijeme otkazanih letova - Izdavači i knjižari o životu i poslu u uslovima pandemije i nove ekonomske krize

Od 2015. godine u Novom Sadu se održava regionalna književna konferencija "Book Talk" posvećena najuglednijim piscima, kritičarima, izdavačima, poznatim ličnostima i umetnicima iz celog regiona.

Ove godine zbog situacije sa virusom korona, konferencija će se prvi put od postojanja održati online i svi zainteresovani će moći da je prati putem lajv strima na You Tube kanalu Color Media Communications.

Na prvom panelu pod nazivom "U vrijeme otkazanih letova", izdavači i knjižari govoriće o životu i poslu u uslovima pandemije i nove ekonomske krize.

Panel će moderirati, novinar i pisac Aleksandar Đuričić, dok će njegovi sagovornici biti:
- Zoran Hamović, "Rad" i "Clio", Beograd
- Ivan Bevc, "Booka", Beograd
- Dejan Papić, "Laguna", Beograd
- Milan Tripković, "Bulevar Books", Novi Sad
- Jelena Trivan, JP "Službeni glasnik", Beograd.

Na ovom panelu saznaćemo kako danas izgleda kupovina knjiga? Da li se u knjižare ulazi samo sa maskama? Šta se više, a šta manje kupuje od početka pandemije? Koliko se danas poručuju knjige pouzećem? Koji je procenat trenutno na tržištima u regionu zauzela elektronska knjiga? Kako će naši izdavači preživeti ako ove godine ne bude Sajma knjiga?

Prvog oktobra simbolično će se održati samo jedan panel u Arhivu Vojvodine, Novi Sad, posvećen devedesetogodišnjici od rođenja našeg slavnog pisca Borislava Pekića. Ovaj deo programa biće, takođe, dostupan za gledanje i online putem lajv strima koji možete pratiti OVDE.

Drugog oktobra, tokom celog dana, glavni program, biće strimovan na You Tube kanal organizatora kao i na sajt konferencije. Ovaj program možete pratiti klikom OVDE.

Konferenciji, kao i svake godine, prethodi "Nedelja knjige" u sklopu koje volonteri poklanjaju knjige u gradskom prevozu svakom koga zateknu da čita. Ovu akciju organizuje Color Media Communications zajedno sa JGSP "Novi Sad" i izdavačima Clio, Laguna i JP Službeni Glasnik partnerima konferencije koji su donirali svoja izdanja.

"Book Talk 2020" konferencija održava se uz podršku Grada Novog Sada, Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, informisanje i odnose sa verskim zajednicama i JP Službeni Glasnik.

Celokupan program i satnicu ovogodišnje konferencije možete pogledati na sledećem linku: http://communications.rs/booktalk2020/

Autor: Nadlanu.com
Foto: Privatna arhiva, CMC, Zorana Jevtić

Pogledajte još