ŽIVEO SAM U VOZU GODINU DANA: Andrija Milošević iskreno o svojim počecima u karijeri

Glumac Andrija Milošević danas je jedan od najpoznatijih glumaca i komičara, čije replike ulaze u legendu. Međutim, njegov život nije uvek bio tako zabavan.

On je u emisiji "Preživeli" objasnio da je glumu upisao sa samo 16 godina, a da ga je kroz život vodilo to što je težio ka ispunjenju svojih snova.

- Sad mi kažu ti si oduvek bio takav, ali ja se iskreno ne sećam. Znam samo da pred prijemni na Akademiji nisam znao ništa o glumi, spremio sam na brzinu Njegoša i još dve pesme i to je bilo to. Ali sam znao da želim tome da se posvetim i to me je vodilo - ispričao je Andrija.

- Nikada nisam poleteo, nikada nisam gledao nekog sa nepoštovanjem ili prišao nekome bez poštovanja. To je moje vaspitanje koje nosim iz kuće. Dešavale su mi se loše stvari ali nikada nisam osetio ogorčenje zbog toga, naravno pogađale su me, ali nisam dao da moji kompleksi preovladaju. Ne treba da nam u životu ljudi skučenog uma budu prepreka, već treba da idete dalje stalno, onako kako vi osećate i zamišljate - rekao je on dalje u pomenutoj emisiji.

Nije mu bilo lako kada se preselio u Beograd da gradi karijeru, ali tu su mu se našle kolege koje su mu pomagale.

- Svetozar Cvetković me je pozvao u Atelje 212 da dođem i to je za mene bio neverovatan trenutak. Sećam se da sam dobio ospice po licu od uzbuđenja, nisam mogao da verujem da ja pripadam tu, kada sam ugledao scenu zbog onih lampica na podu delovalo mi je kao da sam u nekom svemirskom brodu. Ti počeci u Beogradu ma koliko su mi bili teški i bez para, ipak su bili srećni - ispričao je još  Milošević.

- Pomagale su mi kolege i prijatelji. Jezda mi je spremao doručak, Goran Jevtić mi je nalazio neke poslove, ali tada kada mi je uslovno rečeno finansijski bilo najteže ja sam ipak bio srećan. Živeo sam u vozu godinu dana, jer sam svaki dan putovao Beograd-Crna Gora, da odgiram predstave. Zato sam i došao na ideju da sam produciram predstavu, to je sve proizišlo iz muke. Za prvu predstavu "Samo za tvoje uši" pozajmio sam pare, jer sam tada plaćao stan 200 evra, a plata mi je bila 210 evra - priznao je glumac.

Nakon toga je svoj trud uložio u to da snimi predstavu "Pevaj brate" u kojoj su, pored njega, glumili i Milan Vasić i Milan Kalinić.

- Smatram da se dobra dela uvek vraćaju, šta god da prolaziš u životu uvek ti se ono sto činiš vrati. Nebitno je odakle si i gde bivaš, bitno je da slediš svoje snove u svom kosmosu. Treba da poštuješ i znaš sebe, da se ne izvinjavaš nekome što si tu. Ja sa Beogradom imam neku vrstu međusobnog poštovanja, želim ovom gradu nešto da vratim i zato sam i otvorio pozorište ovde. Ako ono opstane, to će biti moj kontra dar ovom gradu - zaključio je on.

Izvor: SrbijaDanas.rs
Foto: andrijamilosevic_official/Instagram

Pogledajte još