Izjave Dinkića bez jasnih činjenica

BEOGRAD, 11. februara 2011. (Beta) - Ministar poljoprivrede Srbije Saša Dragin izjavio je u petak da su ocene potpredsednika Vlade Srbije Mlađana Dinkića da treba da podnese ostavku paušalne izjave koje se tiču opšteg stanja bez ikakvih jasnih činjenica.

"Mogu samo da podržim premijera Srbije Mirka Cvetkovića koji je rekao ko se umorio i ko nema elana da radi ne mora više da radi, može da sedne na klupu", rekao je Dragin novinarima u Beogradu.

On je dodao da mu ministarska fotelja nije srasla za leđa i da je uvek spreman da razduži stolicu ukoliko se to od njega bude tražilo.

Dinkić je u četvrtak na niškoj televiziji TV 5 kritikovao rad pojedinih ministara, navodeći da je trebalo da ministar poljoprivrede Saša Dragin bude smenjen već kod prve nestašice, kakva je bila nestašica mleka.

Politički analitičar Dejan Vuk Stanković ocenio je da kritike ministra Dinkića na račun rada Vlade, upućuju na to da će doći do personalnih promena u vladi. Prema njegovoj oceni, reč je o pokušaju da se dramatizuje situacija u vladajućoj koaliciji kako bi se našlo političko opravdanje za rekonstrukciju.

Pogledajte još