U ŠACI, NA PODLAKTICI ILI PREKO RAMENA: Šta način na koji nosite torbicu govori o vama?

Kako god nosile omiljenu torbicu – u šaci, stisnutu na pregibu lakta ili preko ramena – to nije slučajno.

Stručnjak i predavač na temu govora tela Pati Vud, kaže kako je fascinira "ponašanje" torbica i puno je poruka skriveno u načinu na koji ih nosimo.

1. PREKO RAMENA, RUKOM STISNUTA UZ TELO

Praktične ste i drugi moraju da dokažu da su vredni vašega poverenja. Ne trošite vreme na sitnice i važno vam je da završite započeto. Način na koji držite torbicu govori da vam je važno pred drugima da ostavite dobar utisak, ali isto tako da ste oprezne. Pati Vud to je sažela u jednu rečenicu:

- Ako torbu čvrsto stisnete, verovatno ste u strahu da će vam neko nešto ukrasti, ali to je i znak niskog samopouzdanja.

2. PREKO RAMENA, UZ RUKU OPUŠTENU UZ TELO

Torbicu nosite opušteno na ramenu, a takve ste i karakterom – spontane, bezbrižne i živite život dan po dan. Ljudi vas znaju kao punu samopouzdanja. Pati napominje da rado pokazujete određeni stil, ali i dalje želite da imate nešto slobode. Nije vam važan potpis, već funkcionalnost.

3. NA PODLAKTICI, BLIZU PREGIBA LAKTA

Ovakav način nošenja torbice najčešće otkriva ženu kojoj je važan status – i materijalni i društveni. Dosta ste zahtevni i imate vrlo jasnu sliku šta očekujete od drugih. Ako na ovaj način nosite veću torbicu, to znači da svakako želite da budete u centru pažnje.

Tako svoje dizajnerske torbice često nose slavne žene – prebačene preko podlaktice i malo udaljene od tela. Na taj način demonstriraju moć.

4. U ŠACI

Ovakvo držanje torbice otkriva ženu kod koje je "sve na mestu". Asertivne ste, dobro organizirane i efikasne. Često ste vrlo ambiciozne, a probleme rešavate sistematski, jedan po jedan. Žene koje torbicu nose u šaci, to rade kako bi skrenule pažnju na odeću koju nose.

5. ISPRED TELA U OBA DLANA

Stručnjaci za govor tela ovakav položaj opisuju kao znak sramežljivosti. Žene koje ovako nose torbicu na određeni način žele da se zaštite od okoline. Pomalo ste anksiozne i nije vam drago da budete u centru pažnje.

6. PREKO RAMENA S TORBICOM ISPRED TELA

Želite što više slobode kretanja u kombinaciji s osećajem zaštite i pristupačnosti. Bilo kome ko nosi torbicu na ovaj način funkcionalnost je važnija od izgleda. Takođe, krećete se kroz život bez prevelikih prepreka.

7. PREKO RAMENA S TORBICOM IZA TELA

Smirene ste i sabrane i lako verujete ljudima koji vas okružuju. Imate jasne ciljeve i torbicu nosite u skladu s vašom samostalnošću. Ne zamarate se previše onime što nosite u torbici. Lako se oslobađate tereta života i na njega često gledate kroz ružičaste naočare.

8. NA LEĐIMA (RANAC)

Samostalne ste i brinete se o sebi i drugima. Uvek ste spremne na sve što život donese. Ne prepuštate ništa slučaju i jako ste odgovorne. Čvrsto verujete u zdrav život i jako vam je važan osećaj pripadnosti. Ako nosite rančeve češće nego ostale vrste torbi, verovatno ste samostalne i nije vas briga što drugi misle o vama.

Izvor: Magazin.novosti.rs
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još