Radivojević: Nervoza samo pre početka utakmice

BEOGRAD, 11. februara 2011. (Beta) - Košarkaš FMP Železnika Vuk Radivojević rekao je da je bio nervozan samo pre početka utakmice sa svojim nekadašnjim klubom Crvenom zvezdom, ali da je to nestalo kada je počeo meč.

Radivojević je posle pobede nad Zvezdom u polufinalu Kupa Radivoja Koraća u Železniku kazao i da je cilj njegovog tima ispunjen, ali da ekipa želi da proba da osvoji trofej.

"Bio sam pre utakmice sa Zvezdom nervozniji nego pred ijednu drugu, ali sve je nestalo kada je meč počeo", rekao je nekadašnji kapiten crveno-belih posle pobede od 90:79.

"Igramo dobro na ovom turniru i u sezoni. Osim Mileta Ilića i mene, svi igrači su mladi, trče i mogu da izdrže napadačku košarku sa mnogo trčanja, jakom odbranom i kontranapadima. Tako je bilo i danas, u prvoj četvrtini smo stekli neku veću prednost i posle je održavali", rekao je Radivojević.

On je meč protiv Zvezde završio sa 19 poena, osam skokova i osam asistencija. Protivnik u finalu biće Radnički ili Partizan, ali igači tima iz beogradskog predgradja ne razmišljaju o rivalu.

"Ispunili smo svoj cilj plasmanom u finale, ali kad smo već došli dotle, zašto da ne probamo da osvojimo trofej. Pokazali smo da nam je mesto medju najjačim timovima, a u finalima često i sreća odlučuje", rekao je ovaj bek.

Radivojević je rekao da ne misli da je prednost njegovog tima to što igra jednu utakmicu nedeljno, naspram Partizana ili Hemofarma, koji su igrali u evropskim takmičenjima.

"Tako sam i ja mislio, ali to stvarno nema veze. Mi ovde samo nedelju imamo slobodno, ostalim danima se stalno trenira. Možda bi bilo tako da je kao u Španiji, gde se ne trenira posle utakmice. Štaviše, možda su ove ekipe u blagoj prednosti jer su navikle da igraju dva puta nedeljno", objasnio je košarkaš FMP-a.

Radivojević je rekao da mu se mnogo sviđa u Železniku.

"Odlično je ovde, oduševljen sam. Pre nego što sam došao, čuo sam neke dobre, ali i mnoge loše priče. Na sastanku pre potpisivanja smo se dogovorili i to je sve ispunjeno. U FMP-u stvarno brinu i o mladima, a to mi se mnogo sviđa. Osnovni cilj nam je bio Superliga i plasman u Jadransku ligu", kazao je nekadašnji reprezentativac Srbije.

Pogledajte još