Partizan u finalu Kupa pobedom nad Radničkim

BEOGRAD, 11. februara 2011. (Beta) - Košarkaši Partizana plasirali su se u finale Kupa Radivoja Koraća pošto su pobedili Radnički iz Kragujevca sa 81:76 (25:32, 18:18, 18:18, 20:8).

Partizan, koji brani trofej, u finalu će sutra od 20 sati igrati protiv FMP Železnika, koji je ranije danas pobedio Crvenu zvezdu sa 90:79.

Najefikasniji u ekipi Partizana bio je Džejms Gist sa 15 poena, Kurtis Džerels postigao je 14, Raško Katić 13, a Dragan Milosavljević pet poena uz 10 skokova.

Najbolji u Radničkom bio je Stiven Marković sa 21 poenom i sedam asistencija, Majkl Li i Predrag Miletić postigli su po 17 poena.

Radnički je bolje počeo utakmicu i preko Markovića i Lija polako uvećavao prednost. Sredinom deonice ekipe su igrale nervozno, Partizanu su svirane dve nesportske greške (Nejtan Džavai i Katić), dok je s druge strane Miletić zaradio tehničku.

U toj situaciji bolje se snašao Radnički i došao na devet poena prednosti - 23:14. Partizan, koji je već u prvoj četvrtini bio u problemima sa penalima, pokušavao je preko Jana Veselija i Džerelsa da smanji zaostatak, ali su Kragujevčani pre svega zahvaljujući dobroj odbrani u drugu deonicu ušli sa sedam poena prednosti.

Partizan je dobro počeo drugu četvrtinu i serijom od 9:0 poveo sa 34:32. Radnički je uspeo da odbije napade crno-belih pre svega zahvaljujući Liju i Vukašinu Aleksiću, pa je na poluvreme otišao sa sedam poena prednosti - 50:43.

Crno-beli su serijom od 7:0 započeli treću deonicu i izjednačili na 50:50, ali u nastavku nikako nisu uspeli da zaustave dobar šut Radničkog za tri poena. Ekipe su se smenivale u vodjstvu, ali je Radnički preko Markovića i Miletića ipak uspeo da se odlepi.

U 27. minutu četvrtu ličnu grešku dobio je jedan od važnijih igrača Radničkog Danilo Mijatović. U završnici treće četvrtine Miletić je svojom novom "trojkom" doneo Kragujevčanima sedam poena prednosti pred početak poslednje četvrtine - 68:61.

Kapiten Partizana Petar Božić je sa dve uzastopne "trojke" doveo crno-bele na 67:68, Radnički je vratio pet razlike poenima Vladana Vukosavljević, ali su crno-beli uspeli da se vrate, pošto su zaustavili Lija i Markovića, nakon čega su se ekipe smenjivale u vodjstvu.

U završnici utakmice Marković nije pogodio zicer, a Džerels je sa penala doneo Partizanu 79:76. Partizan je posle toga odbranio dva napada, ali nije uspeo da poentira, nakon čega je na liniju penala stao Aleksić, koji je oba puta promašio. Sa druge strane Gist je bio precizan i postavio konačan rezultat.

Pogledajte još