I Šinvoz u Programu oživljavanja srpske vagonogradnje

ZRENJANIN, 12. februara 2011. (Beta) - Zrenjaninska Fabrika za remont šinskih vozila "Šinvoz" prvi put je uvrštena u Program oživljavanja srpske vagonogradnje koji finansira Vlada Srbije, izjavio je agenciji Beta direktor tog preduzeća Radomir Miljuš.

On je kazao da su u protekle dve godine godine u taj Program preko "Železnica Srbije" bile uključene sve fabrike u Srbiji koje se bave remontom šinskih vozila, osim "Šinvoza", a sada će i ta fabrika biti u ravnopravnom položaju sa ostalim remonterima u zemlji.

"Isključivanjem nas iz tog programa praktično smo ostali bez posla. Imali smo sreću da prošle godine Grad Beograd finansira za svoje potrebe remont elektromotornih vozova. Posao je urađen na vreme, ali, to je završeno", rekao je Miljuš.

Zbog situacije u kojoj se našlo preduzeće reagovalo je 250 radnika zahtevajući nedavno od ministra ekonomije i regionalnog razvoja Srbije Mlađana Dinkića da "Šinvoz" uključi u Program oživljavanja, jer su, kako su naveli, zbog smanjenog obima posla ugovori početkom godine produženi za samo pedesetak radnika.

Pogledajte još