Pritisci na Vericu Barać su posledica nereagovanja Vlade

BEOGRAD, 12. februara 2011. (Beta) - Nevladina organizacija za borbu protiv korupcije Tansparentnost-Srbija ocenila je u subotu da su pritisci biznismena Milana Beka na predsednicu Saveta za borbu protiv korupcije Vericu Barać posledica nereagovanja Vlade i tužilaštva na izveštaje Saveta.

"Pritisci Milana Beka na Vericu Barać su direktna posledica činjenice da Vlada Srbije i javno tužilastvo već godinama nisu reagovali na navode iz izveštaja koje je Savet objavio", navedeno je u saopštenju NVO Transparentnost-Srbija.

Kako su saopštili, ukazivanje Saveta na mnogobrojne afere i slučajeve kao što su "šećerna afera", "koncentracija vlasništva luke Beograd", "privatizacija C marketa" i drugih, ostali su neispitani od strane nadležnih organa.

Beogradski biznismen Milan Beko podneo je još jednu tužbu protiv predsednice Saveta Verice Barać kojom je zatražio naknadu materijalne štete od dva miliona dinara. Tužba je podneta zbog navoda Saveta da je Beko jedan od monopolista u Srbiji koji je tu poziciju sticao na nezakonit način.

Pogledajte još