Objavljen treći tender za IM "Rakovica"

Agencija za privatizaciju Srbije objavila je treći tender za prodaju Industrije motora "Rakovica" (IMR). Kako se navodi na sajtu Agencije www.priv.yu, na tenderu je ponuđeno 90,05 odsto kapitala IMR u restrukturiranju. Pravo učešća na tenderu imaju firme koje se bave proizvodnjom ili prodajom motora za motorna vozila, traktore i poljoprivredne mašine najmanje poslednje tri godine, čiji je prošlogodišnji prihod veći od pet miliona evra. 

Rok za slanje zahteva za otkup tenderske dokumentacije je 25. januar 2008. godine, a za dostavljanje obavezujućih ponuda, uz garanciju od 50.000 evra, 22. februar naredne godine. Iz prodajne cene, ako privatizacija bude uspešna, namiriće se dugovi IMR-a u iznosu od 33 miliona evra, a ukupne obaveze tog preduzeća posle restrukturiranja su 15 miliona evra. 

Ukoliko tender uspe, iz prodajne cene će biti namireni dugovi IMR-a od 33 miliona evra, a ukupne obaveze tog preduzeća posle restrukturiranja su 15 miliona evra. Beogradski IMR proizvodi dizel-motore, traktore i rezervne delove. Ukupni kapital preduzeća je procenjen na oko 28 miliona evra, a u 2004. godini je prodao proizvode i usluge u vrednosti oko 10 miliona evra. 

(Beta - "Pregled")

Pogledajte još