FSS demantovao tvrdnje predsednika OKS

BEOGRAD, 13. februar 2011. (Beta) - Fudbalski savez Srbije  demantovao je tvrdnje predsednika Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divca da je od te organizacije tražio novac za pripreme fudbalera na Olimpijskim igrama 2012, iako se oni i nisu kvalifikovali za to takmičenje.

FSS  je podsetio da je prošlog meseca zatražio sastanak s predstavnicima OKS kako bi se rešili problemi u komunikacije izmedju dve organizacije.

Na tom sastanku predsednik FS S-a Tomislav Karadžić želeo je i da ukaže da ta organizacije ima loš položaj u OKS-u, kao i da informiše kolegu, Vlade Divca, o aktivnostima saveza.

"Na našu zalost, iz OKS-a nam je pisanim putem predložen samo jedan termin održavanja sastanka - 9. februar ove godine, na dan kada su naše A i mlada reprezentacija igrale prijateljske utakmice u Izraelu", navodi se u odgovoru FSS-a.

Na sajtu ove organizacije objavljeno je i pismo koje je 20. Januara Karadžić poslao Divcu.

"Jedinstveni zaključak članova najvišeg tela fudbalske organizacije u Srbiji jeste da je do narušavanja odnosa došlo zbog neodmerenih I paušalnih ocena predsednika OKS-a o radu FSS-a, koje su se kasnije pojačale u mnogim segmentima i izazvale potrebu da se o tome raspravlja na sednici Izvrsnog odbora FSS-a", navodi se u pismu, u kojem Karadžić podseća da FS S nema predstavnika u Predsedništvu OKS-a.

Predsednik FSS-a je napisao i da je reprezentacija u prošloj godini igrala na Svetskom prvenstvu i da je, praktično, završena izgradnja Kuće fudbala u Staroj pazovi.

Karadžić je u pismu istakao da je FSS svestan da postoje problemi u srpskom fudbalu, a kao najveći je označio slabu infrastrukturu.

"Nažalost, opšta ekonomska situacija u zemlji, svetska ekonomska kriza, slabe finansijske mogućnosti klubova, neregulisanost vlasničkih odnosa na sportskim objektima-stadionima, uticali su na to da već čitav niz godina imamo samo pet stadiona na kojima se mogu igrati utakmice UEFA klupskih takmicenja", stoji u pismu.

Karadžić je naveo i da je "opšta ocena svih relevantnih fudbalskih faktora" da su takmičenja u Jelen Superligi i Prvoj ligi Srbije sportska i regularna.

Divac je u ranijim nastupima izrazio sumnju u regularnost pojedinih utakmica u domaćim takmičenjima.

"Te ocene je izneo bez ikakvih relevantnih i pravno valjanih dokaza, iako je i sam kao jedan od rukovodećih ljudi FK Sloga iz Kraljeva, učesnik u fudbalskim takmičenjima. Takva paušalna procena i ocean takmičenja koje se odvija u sedam rangova i gde aktivno ucestvuje 2.247 klubova, samo doprinosi dezinformisanju sportske javnosti i ogorčenju kod velikog broja fudbalskih radnika", zaključio je Karadžić.

Pogledajte još