Pet razloga zašto će PLAYSTATION 5 biti najbolja konzola na svetu

PS4 je sada već legendaran, ali Playstation 5 je doslovno viša dimenzija zabave

Ceo gejmerski svet sa nestrpljenjem broji dane do sredine novembra, kada će se na tržištu pojaviti dugo čekani PLAYSTATION 5. Iako se dosta toga već zna (pre svega cena i specifikacije), puno je i lažnih vesti – zato će ovaj tekst otkloniti sve sumnje i ponuditi vam 5 argumenata posle kojih više nećete imati dileme za koju konzolu da se odlučite.

1. Dual Sense džojstik za gejmersko iskustvo ravno savršenstvu

Osim drugačijeg dizajna i unapređene SSD tehnologije hard diska, nova konzola donosi Dual Sense džojstike sa taktičkim okidačima, ugrađenim mikrofonom, opcijama za čet u toku igre i novu verziju Share dugmeta koje donosi Print Screen funckiju na konzoli.

2. Rasprodat je u rekordnom roku, ali će biti dostupan našim igračima

Ovo je i možda najlepša vest koju ćete pročitati! Naime, umesto da se svakog dana kod svog prodavca gejmerske opreme raspitujete kada će PS5 konzola "biti na lageru", svoj primerak moći ćete da nabavite vrlo lako, čim Sony Plastation 5 stigne na naše tržište.
Za više informacija zapratite kladionicu Meridian na društvenim mrežama (Facebook, Instagram i Twitter). Budite u toku jer gejmere uskoro očekuje veliko iznenađenje.

3. Deset puta brže učitavanje igara od PS4

"Petica" donosi ultra brzo pokretanje igre, koje će dovesti do mnogo boljeg gejming iskustva tokom igranja. Na velikoj premijeri nove konzole videli smo da se igra otvara za 0.8 sekundi, dok je četvorci za to potrebno u proseku oko 8 sekundi

4. Tempest: nova 3D audio tehnologija omogućava da osetite zvuk

Da, dobro ste pročitali, Playstation 5 je razvio sopstvenu 3D audio tehnologiju - reč je o do sad neviđenom zvučnom sistemu Tempest, gejmerskom ekvivalentu 360 Reality Audio sistema koji je prethodnih godina proslavio kompaniju Sony. Već uz pomoć najskromnijih slušalica, na novoj konzoli moći ćete da bukvalno "osetite" zvuk i budete deo igrice. Parametar po kome Xbox I PC nisu ni blizu.

5. Kompatibilan sa svim PS4 igrama, a nove vrhunske igre biće dostupne samo na "Petici"

Demon’s Souls, Ratchet & Clank, Rift Apart, Spider-Man, Gran Turismo 7… samo su neke od igara koje će biti dostupne samo na PS5. Zahvaljujući dugo najavljivanoj "backwards compatibility" opciji, PS5 konzola moći će da učita sve diskove igara prethodne generacije.

Vrhunska grafika i do sad neviđen zvuk garantuju novu dimenziju gejming iskustva. Jedina dilema čije razrešenje ćemo čekati do sredine novembra jeste da li će Sony u prvom talasu moći da isporuči dovoljnu količinu konzola na tržište, jer je potražnja već mesecima probila sve limite.

Izvor: Promo
Foto: Promo

Pogledajte još