Za desetak dana će se znati mesto za terminal

BEOGRAD, 14. februara 2011. (Beta) - Ministartvo infrastrukture Srbije saopštilo je u ponedeljak da bi za desetak dana trebalo da bude odlučeno na kom će se tačno mestu graditi terminal za kombinovani transport kao i da će Srbija sa tim projektom konkurisati kod predpristupnih fondova Evropske unije (EU).

Kao moguće lokacije za izgradnju terminala pominju se Batajnica i Makiš. Terminal će se graditi u blizini najvećih saobraćajnica - železničkih, putnih i vodnih.

Ministar infrastrukture Milutin Mrkonjić i gradonaceclnik Beograda Dragan Đilas dogovorili su se na sastanku u Beogradu da će dokumentacija za izgradnju terminala biti pripremljena do početka iduće godine.

Kako je saopšteno, EU, koja finansira izradu dokumentacije, zainteresovana je za izgradnju terminala. Predviđeno je da terminal biti izgrađen tokom 2013. godine, kada se očekuje i nastavak izgradnje pratećih sadržaja terminala na prostoru od oko 100 hektara. Vrednost investicije za izgradnju terminala sa pristupnim saobraćajnicama je oko 20 miliona evra.

Pogledajte još