Raul se vraća u Španiju

VALENSIJA, 14. februara 2011. (Beta-AP) - Fudbaler Šalkea Raul Gonzales vratiće se u Španiju prvi put od kada je napustio Real Madrid, a njegov tim će probati da odigra što bolje protiv Valensije u osmini finala Lige šampiona.

"Mislim da imamo jako dobru šansu da se plasiramo u četvrtfinale. Pokazali smo u takmičenju po grupama za šta smo sposobni", rekao je Raul, koji je 25 puta igrao protiv Valensije i postigao 13 golova, uključujući i u finalu Lige šampiona 2000. godine.

Bivši centarfor španske reprezentacije osvojio je 15 trofeja za 18 sezona sa Real Madridom pre nego što je na kraju prošle sezone prvi put otišao u inostranstvo.

Raul je do sada postigao 70 golova u evropskim utakmicama, po čemu je izjednačen sa Filipom Inzagijem iz Milana.

Šalke nikada nije izgubio na Mestalji, ali Valensija se nalazi u sjajnoj formi. Španski klub pobedio je šest puta u poslednjih sedam utakmica i ovo mu je najbolji početak kalendarske godine još od sezone 1949/50.

Pobeda nad Atletiko Madridom od 2:1 u subotu donela je Valensiji treće mesto u prvenstvu. Napad bi trebalo da bude ojačan, pošto je u timu i Huanma Mata, koji je pauzirao nekoliko nedelja zbog povrede članka.

"Koncentrisani smo 100 odsto na Šalke. Mnogo ljudi je analiziralo Šalke za nas, a mi želimo da ovo uzbudjenje, ovu strast za fudbalom prenesemo na utakmicu sutra, tako da svi možemo da uživamo. Vredno ćemo raditi, da bi naši navijači mogli da vide svoj tim kako dobro igra, ali i da bismo pojačali šanse u takmičenju", rekao je trener Unai Emeri.

Valensija se posle četiri godine vraća u "nokaut fazu", dok je Šalke pauzirao tri godine.

Šalke je na poslednja dva gostovanja na Mestalji odigrao nerešeno, dok su u mečevima u Nemačkoj obe ekipe zabeležile po pobedu. Valensija nije pobedila neki nemački tim u gostima još od kada je savladala Bajern sa 3:0 1996. godine.

"Optimisti smo. Pokušaćemo da damo gol u gostima, što bi nam mnogo pomoglo", rekao je trener Šalkea Feliks Magat.

Mata se vraća, ali će vezni igrač David Albelda propustiti prvi meč zbog suspenzije. Moći će da igra Brazilac Žonas, koji je u januaru došao iz Gremija.

Centarfor Valensije Roberto Soldado postigao je do sada pet golova, zbog čega se na listi strelaca ispred njega nalaze samo Samjuel Eto, Lionel Mesi i Mario Gomez.

Pogledajte još