Žigić: Možemo na EP, potrebna nam je sreća

BEOGRAD, 14. februar 2011. (Beta) - Reprezentativac Srbije i fudbaler engleskog Birmingema Nikola Žigić ocenio je da "orlovi" mogu da se kvalifikuju za Evropsko prvenstvo 2012, ali da će im za to biti potrebno i dosta sreće.

Srbija ima samo četiri boda iz četiri utakmice i nalazi se na pretposlednjem mestu C grupe kvalifikacija u kojoj vodi Italija sa 10 bodova.

"Biće jako teško da ostvarimo cilj i plasiramo se na Evropsko prvenstvo, ali pokušaćemo, svakako. Znanje imamo, to tvrdim, a bilo bi dobro da imamo i malo sreće u predstojećim utakmicama", rekao je Žigić za sajt Fudbalskog saveza Srbije (www.fss.rs).

Prvu sledeću utakmicu u kvalifikacijama Srbija igra 25. marta protiv Severne Irske u Beogradu. "Orlovi" će taj i ostale mečeve u kvalifikacijam kod kuće igrati pred praznim tribinama kao deo kazne zbog divljanja huligana na utakmici protiv Italije u Djenovi prošle godine.

"Posebno opterećuje činjenica da ćemo igrati bez navijača, našeg tradicionalnog 12. igraca. Nažalost, imam u karijeri i takvo iskustvo. U septembru 2006. dočekali smo Azerbejdžan na Marakani i pobedili, sećam se da sam bio strelac. Ključna stvar je da svi igrači koje izabere selektor budu zdravi i da mogu da se odazovu na početak priprema u martu. Zatim ćemo spremati taktiku", rekao je Žigić.

Žigić trenutno igra u veoma dobroj formi, pošto je u poslednje tri utakmice postigao tri pogotka.

"Uvek igram ono što se od mene traži i trudim se da to bude najbolje što mogu u tom trenutku. Tako je bilo i dok nije bilo golova, tako je i sada... U Engleskoj se igra totalno drugacije, fizička priprema je posebno važna, igra se direktan fudbal. Cilj je sto pre doci do gola. A u Španiji se više pažnje poklanja tehnici i taktici", rekao je bivši napadač Crvene zvezde, Santandera i Valensije.

Pogledajte još