Dušan Ivković nije više selektor reprezentacije

BEOGRAD, 14. februara 2011. (Beta) - Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković podneo je ostavku na tu funkciju, navodeći da nije "fizički i mentalno" spreman da ostane na tom mestu.

"Biti trener srpske košarkaške reprezentacije je za mene izuzetna čast i priznanje. U okolnostima koje su svima dobro poznate, nisam ni fizički, ni mentalno spreman da nastavim sa poslom koji sam započeo 2008. godine", navodi se u Ivkovićevom pismu upućenom Košarkaškom savezu Srbije.

Ivković je s reprezentacijom kroz kvalifikacije izborio učešće na Evropskom prvenstvu u Poljskoj, gde je osvojena srebrna medalja. Srbija je na Svetskom prvenstvu prošle godine bila četvrta.

Neizvesnost oko Ivkovićevog ostanka dugo traju, a on je i javno kritikovao savez zbog neisplaćenog novca igračima.

"Neispunjene ugovorne obaveze KŠ prema meni nisu i ne mogu biti razlog za ovu odluku... Nikada nisam pitao kada ću primiti platu. U vreme embarga i najtežih vremena... bio sam nosilac kompletnog programa seniorske reprezentacije potpuno volonterski", naveo je Ivković.

"Ponuđeni honorar sam tada odbio... Da sam u mogućnosti, sa velikim zadovoljstvom bih to uradio i sada, kada objektivno postoje mnogi problemi u našem savezu", dodao je Ivković.

Bivši selektor zahvalio je svom stručnom štabu, kao i svim igračima koji su bili u programima od 2008. godine.

"Siguran sam da će razumeti zašto sam odustao od našeg dogovora - London 2012", napisao je Ivković.

On je naveo da će biti uz Stručni savet i novi stručni štab.

"Pogrešno je uverenje da bi moje 'da' rešilo nagomilane probleme u KSS-u. Nadam se da će moja odluka ubrzati ispunjenje obaveza prema igračima i članovima stručnog štaba, i doprineti da se stručne i ostale strukture mobilišu i donesu najbolja rešenja u izbornoj 2011. godini", naveo je Ivković.poljska televizija.

Pogledajte još