Victor Davis

Još jedna u nizu besplatnih žurki. Ovog puta ne za cigarete, a ni za pivo, već za jedno drugo alkoholno piće. Viktor Dejvis, muzičar, ne alkohol, na visini zadatka, ali to nekako ostaje u senci.

Odavno su besplatne žurke počele da liče jedna na drugu. Ova, recimo, ima mnogo sličnosti sa "Marlboro“ žurkama. Šta to znači?

Pre svega, besplatna je, ali morate imati pozivnicu. Na ulazu vas dočekuju visoki momci u crnim odelima i dugim kaputima, kao u holivudskom akcionom, a naravno, tu su i hostese da vam veselo požele dobrodošlicu. Prostor za žurku besprekorno je sređen, promo materijali vise sa plafona. Line-up skoro je uvek besprekoran – nastupaju kvalitetni muzičari (bilo da su di-džejevi ili bendovi), za čije bukiranje je potrebno imati poveći budžet. Tu su i oskudno obučene devojčice, promoterke, kojima je valjda zadatak da trčkaraju levo-desno, vrište i ludo se zabavljaju. Odmah tu je i chill soba, gde se sedi i odmara.

Ova žurka razlikovala se po tome što su momci nudili hranu na poslužavniku, a za sve to vreme piće je besplatno (?!).

Nikako ne treba zaboraviti ljude, koji su, eto, dobili tu neke pozivnice, za tamo neku žurku, i mnogo je, brate, dobro jer je sve besplatno, mnogo se pije, a i dobijaju se neki super kul pokloni.

Viktor Dejvis, to je onaj simpatični momak, sa još simpatičnijom frizurom što je svirao i pevao s bendom na bini - ostao je nekako neprimetan. Trudio se, najavljivao svaku pesmu, pravio uvode, đuskao... Njegov specifičan zvuk fuzija je latina, soula, fanka, i džeza. Na svom ovogodišnjem albumu "Hear the Sound“ radio je duet s čuvenom brazilskom divom Bebel Žilberto. Prosto je neverovatno da jedan ovako kreativan muzičar, koji svojim melodijama tera ljude da slušaju muziku ("Nemojte biti ometeni slikom ili fazonom, samo slušajte“) i koji se u pesmama bavi ljubavlju, strastima, ali i socijalnim temama, nastupa na žurci na kojoj nema svoju publiku.

Nakon koncerta, sasvim drugi zvuk – komercijalni haus.

Verovatno da to nema veze sa Viktorom Dejvisom, niti s njegovom muzikom, a možda ni sa muzikom uopšte, ali mene zanima odakle novci za ovakvu žurku... 

Tekst: Nada Veljković 
Foto: Sanja Knežević

Pogledajte još